Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 8 dużych białych cebul
  • sól
  • pieprz
  • 8 kromek chleba tostowego
  • szklanka mleka
  • 25 dag tuńczyka w oleju
  • szklanka czarnych oliwek
  • 1,5 szklanki starego owczego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!
  • jajko
  • sok z połówki cytryny
  • 6 łyżek przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 dużych białych cebul
  • sól
  • pieprz
  • 8 kromek chleba tostowego
  • szklanka mleka
  • 25 dag tuńczyka w oleju
  • szklanka czarnych oliwek
  • 1,5 szklanki starego owczego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!
  • jajko
  • sok z połówki cytryny
  • 6 łyżek przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

1.Cebule poprzekrawać na połówki w poprzek, ułożyć przekrojem do góry na blaszce i wstawić  na 15 minut do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Ostudzić.
2.Pozostawić dwie zewnętrzne warstwy, środek cebul wyjąć, posiekać  jak najdrobniej. Posiekać także oliwki, zostawiając kilka do przybrania potrawy.
3.Chleb tostowy zalać mlekiem. Odcisnąć. Wymieszać przy pomocy widelca, dodać połowę startego sera, rozdrobnionego widelcem tuńczyka, posiekaną cebulę i oliwki, dodać jajko, skórkę z cytryny, sól i pieprz.
4.Farszem napełnić polówki cebul, w nagrzanym do 180 st. C piekarniku piec potrawę   20 minut.
5.Faszerowane cebule posypać  pozostałym startym serem, przybrać oliwkami i przecierem pomidorowym.

Najnowsze komentarze