Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • Mięso mielone [wołowe i wieprzowe] 0,5kg,
  • 2 cebulki,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżka oleju,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 1 papryczka chilli,
  • kajzerki/ bułki do hamburgerów,
  • musztarda/ sos duński/ ketchup,
  • pomidor/ korniszon/ papryka/ sałata,
  • CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonySer topiony Gouda Fit w plastrachSer topiony Gouda Fit w plastrachSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego!/ lazurSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon DeliceValbon DeliceValbon BleuValbon BleuŻyczymy smacznego!,
  • olej do smażenia.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Mięso mielone [wołowe i wieprzowe] 0,5kg,
  • 2 cebulki,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżka oleju,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 1 papryczka chilli,
  • kajzerki/ bułki do hamburgerów,
  • musztarda/ sos duński/ ketchup,
  • pomidor/ korniszon/ papryka/ sałata,
  • CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonySer topiony Gouda Fit w plastrachSer topiony Gouda Fit w plastrachSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego!/ lazurSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon DeliceValbon DeliceValbon BleuValbon BleuŻyczymy smacznego!,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy mięso mielone ( wołowe i wieprzowe) 0,5kg, dodajemy drobno posiekane cebulki, 1 jajko i łyżkę oleju. Do mięsa dodajemy drobno posiekana natkę pietruszki i 1 chilli. Wszystko mieszamy ze sobą.Wymieszane męso kładziemy na rozgrzanej patelni z olejem.Smażymy z  obu stron, aż się zarumieni. Bułkę kajzerkę (najlepsza jest do hamburgerów) grillujemy w 160C.Gotowe kotlety kładziemy na bułkach. Dodajemy musztardę, sos duński, ketchup, plaster pomidora, pasek papryki, korniszona, liść sałaty, ser Cheddar i plaster lazura.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: