Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis De volaille w sosie czosnkowym

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • duży filet z piersi z kurczaka
  • 15 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • masło
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • mały jogurt naturalny
  • 3 łyżki majonezu
  • duża kwaśna śmietana
  • szczypiorek

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • duży filet z piersi z kurczaka
  • 15 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • masło
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • mały jogurt naturalny
  • 3 łyżki majonezu
  • duża kwaśna śmietana
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Śmietanę i jogurt mieszamy, dodajemy majonez, szczyptę soli, pieprzu oraz zmiażdżony czosnek. Mieszamy i wkładamy do lodówki.Filet kroimy na mniejsze kawałki. Rozbijamy delikatnie tłuczkiem, uważając aby nie poprzerywać mięsa, doprawiamy solą, pieprzem, (można natrzeć czosnkiem, aczkolwiek nie jest to konieczne). Każdy rozbity plaster mięska smarujemy płaską łyżeczką masła, posypujemy posiekaną natką pietruszki, (jeśli chcemy możemy położyć również pasek żółtego sera).

Zawijamy w roladki, boki zwijając do środka, aby nadzienie nie wypłynęło. Gotowe roladki obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, tak aby roladki były do ok. połowy w nim zanurzone, można dopiec w piekarniku, żeby mięso w środku nie było surowe. Gorące polewamy sosem czosnkowym, posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze