Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 4 małe cukinie,
  • 4 małe cebule,
  • 3 pomidory,
  • 10 dag sera RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon BleuValbon BleuŻyczymy smacznego!,
  • 2 żółtka masło,
  • zioła prowansalskie,
  • sól morska,
  • sól czosnkowa.



Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 małe cukinie,
  • 4 małe cebule,
  • 3 pomidory,
  • 10 dag sera RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon BleuValbon BleuŻyczymy smacznego!,
  • 2 żółtka masło,
  • zioła prowansalskie,
  • sól morska,
  • sól czosnkowa.



Sposób przygotowania:

1. Cukinie gotować w osolonej wodzie przez 5 minut.
2. Ser zmiksować z żółtkami i doprawić szczyptą ziół prowansalskich oraz solą gruboziarnistą.
3. Wystygłe cukinie przekroić wzdłuż i posmarować serową masą.
4. Pokroić cebule w talarki i zeszklić na maśle. Posolić.
5. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i układać w nim cebulę, a z wierzchu cukinie. Zapiekać 10 minut w temperaturze 180 st. C.
6. Przed podaniem przybrać cukinie plasterkami pomidorów i posypać solą czosnkową.

Najnowsze komentarze