Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 75 dag cielęciny z udźca,
  • 12 dag wędzonki,
  • 20 dag pieczarek,
  • 3 dag suszonych borowików lub podgrzybków,
  • 3 jajka,
  • kawałek ParmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • czerstwa bułka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • natka pietruszki,
  • mleko,
  • oliwa,
  • masło,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 75 dag cielęciny z udźca,
  • 12 dag wędzonki,
  • 20 dag pieczarek,
  • 3 dag suszonych borowików lub podgrzybków,
  • 3 jajka,
  • kawałek ParmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • czerstwa bułka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • natka pietruszki,
  • mleko,
  • oliwa,
  • masło,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Namoczyć bułkę w mleku i wycisnąć. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem. Pokroić cielęcinę w plastry i ułożyć w naczyniu. Okrawki cielęciny i wędzonkę posiekać, dodać wyciśniętą bułkę, wbić jajka, starty parmezan i wszystko wymieszać. Doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i równomiernie ułożyć na cielęcinie. Pieczarki pokroić a suszone grzyby namoczyć. Pieczarki podsmażyć na oliwie z posiekanym czosnkiem i natką pietruszki. Posiekać wraz z namoczonymi grzybami i przykryć tą masą grzybową mięso z jajami i serem. Dorzucić kilka grudek masła na wierzch i piec w temperaturze 160 st. C przez trzy kwadranse.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: