Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN

  • 30 dkg sera białegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego! twarogowego, wzięłam półtłusty,
  • 1 kostka masła 200g,
  • ok. 2 szkl. mąki pszennej luksusowej,
  • 2 puszki 850g brzoskwiń w lekkim syropie,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • do posypania: cukier puder

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dkg sera białegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego! twarogowego, wzięłam półtłusty,
  • 1 kostka masła 200g,
  • ok. 2 szkl. mąki pszennej luksusowej,
  • 2 puszki 850g brzoskwiń w lekkim syropie,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • do posypania: cukier puder

Sposób przygotowania:

Ser zmielić, dodać miękkie masło, cukier i mąkę - zagnieść ciasto - powinno być elastyczne jak dobrze wyrobiona plastelina. Odłożyć do lodówki na ok. 1 godzinę, ale można dłużej. Brzoskwinie dokładnie osączyć, każdą połówkę podzielić na 3 cząstki. Schłodzone ciasto dzielić na porcje (6-8) i każdą rozwałkowywać na posypanym mąką blacie na grubość ok. 2-3 mm. Szklanką albo filiżanką wycinać kółka, przy jednym brzegu układać cząsteczkę brzoskwini i złożyć ciastko na pół.

Nie zalepiamy brzegów tylko ściskamy lekko w kącikach. Układamy ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 10-15 min. aż się zezłocą. Po ostudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: