Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Camembert z sosem śliwkowym

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 2 serki camembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 jaja,
  • 2 łyżki mąki,
  • 6 łyżek tartej bułki,
  • 3 łyżki oleju do smażenia,
  • 50 dag śliwek węgierek (świeżych lub mrożonych),
  • 4 łyżki miodu gryczanego,
  • pół szklanki czerwonego wina,
  • 5 goździków

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 serki camembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 jaja,
  • 2 łyżki mąki,
  • 6 łyżek tartej bułki,
  • 3 łyżki oleju do smażenia,
  • 50 dag śliwek węgierek (świeżych lub mrożonych),
  • 4 łyżki miodu gryczanego,
  • pół szklanki czerwonego wina,
  • 5 goździków

Sposób przygotowania:

1.Serki poprzekrawać na  cztery części. Przygotować  na jednym talerzyku mąkę, na drugim rozbite jajko, na trzecim tartą bułkę.

2.Śliwki umyć, osączyć, usunąć pestki, pokroić i dusić z winem, miodem i goździkami do miękkości, zmiksować.

3.Na patelni rozgrzać olej, kawałki sera maczać najpierw w mące, potem w rozbitym jajku i na koniec w tartej bułce. Smażyć z obu stron na rumiano.

4.Poukładać ser na półmisku, polać sosem śliwkowym.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: