Porady

Mamy już 1321 porad

Poznaj porady dodane przez Seromaniaków. Komentuj, edytuj i twórz nasz skarbiec wiedzy.
1. Publikuj własne artykuły
2. Komentuj i oceniaj
3. Zbieraj punkty

Nie zawsze wykorzystujemy do końca zakupione artykuły spożywcze. Zdaża się, że zostanie część wędliny, końcówka upieczonego mięsa lub żółtego sera, ugotowanego makaronu albo ziemniaków. Można je wykorzystać w prosty sposób.

Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju (jak ktoś woli może być inny tłuszcz) dodajemy pokrojone w plasterki ugotowane ziemniaki albo makaron, na to nakładamy pokrojoną wędlinę, resztki mięsa, ogórek kiszony, paprykę surową lub konserwową (najlepiej własnej produkcji), czosnek, oliwki, groszek i kukurydzę konserwową, przecier pomidorowy albo keczup. Posypujemy pieprzem, tymiankiem, bazylią. Na wierzchu układamy plasterki sera żółtego lub posypujemy utartym serem. Można dodać również konserwową cukinię lub patisona. Dodgrzewamy dopóki ser się nie rozpuści. Składniki poza ziemniakami czy makaronem można wcześniej poddusić i nałożyć ciepłe.

Edytuj poradę

Komentarze



Podobne porady: