Porady

Mamy już 1321 porad

Poznaj porady dodane przez Seromaniaków. Komentuj, edytuj i twórz nasz skarbiec wiedzy.
1. Publikuj własne artykuły
2. Komentuj i oceniaj
3. Zbieraj punkty

Oceń

Aby pierogi dobrze się lepiły

Dodany , autor: jo65jo

Tagi: Twaróg, Cukier, polska, wegetariańska, łagodne, gotowanie, Mąka, kluski i pierogi, obiad

Jesli masz problem ze sklejaniem pierogów, w wyniku czego podczas gotowania ser wypływa pora temu  zaradzić.

Mąkę należy sparzyć wrzątkiem, posiekać nożem. Odczekać nieco, żeby przestygło i wtedy wyrabiać (można też dodać trochę margaryny). Nie trzeba dodawać jajka. Z tak  prosto sporządzonego ciasta łatwo rozwałkować, wycinać i sklejać (zawijając brzegi) pierogi.
Można też dodać ciepłą wodę do mąki i 1 łyżkę oleju słonecznikowego, wtedu ciasto będzie bardzo elastyczne.

Edytuj poradę

Komentarze



Podobne porady: