SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Midi-Pyrénées

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser Aveyronnais Aveyronnais

    Wygląd i konsystencja:L'Aveyronnais jest intensywnie pachnącym serem z masywu des regionu Causses. Zachwycający miękki ser z białą pleśnią ważący 250 gram. Dojrzewa 2 tygodnie. Produkowany jest tylk...

    Opis sera
  • Boule de Quercy

    Wygląd i konsystencja:Boule de Quercy to biały kozi ser wytwarzany w kształcie małego kopczyka. Na wierzchu sera położone są listki dzikiej maliny.Smak i zapach:Boule de Quercy ma mleczny smak z cytry...

    Opis sera
  • Brebis des Collines Brebis des Collines

    Wygląd i konsystencja:Ma miękkie tekstury o słodko - pikantnym smaku.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany w miejscowości Couserons w regionie Midi-Pyrenees we Francji....

    Opis sera
  • Cabecou

    Wygląd i konsystencja:Cabecou to niewielki ser o okrągłym kształcie. Jeden z najmniejszych serów francuskich.Komponenty i wytwarzanie:Cabecou Feuille to mały dysk świeżego sera koziego z regionu Perig...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis