SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Kastylia

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Azul Penacorada

    Wygląd i konsystencja:Azul Penacorada to tradycyjny, kremowy ser pleśniowy, owinięty w liście klonu. Przypomina ser Valdeón.Komponenty i wytwarzanie:Azul Penacorada produkowany jest z pasteryzowanego ...

    Opis sera
  • Ser Baby Manczego Baby Manczego

    Wygląd i konsystencja:Świeży ser Manczego dojrzewa tylko dwa tygodnie dlatego nazywany jest Baby. Jest bardzo gładki o maślanym smaku i biały w odcieniu kości słoniowej. Jego faktura jest nieco podobn...

    Opis sera
  • Castellano

    Wygląd i konsystencja:Castellano jest tradycyjnym, niepasteryzowanym serem żółtym o kształcie koła lub pół koła. Wykonywany jest z mleka owczego. Jasnożółte wnętrze Castellano jest wiążące i gęste. W ...

    Opis sera
  • Ser Mirableu Mirableu

    Wygląd i konsystencja:Ser Mirableu jest wytwarzany w kształcie stożka o półtwardych teksturach. Waży ponad 2 kilogramy.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z mleka owiec.Smak i zapach:Ser jest pikantny...

    Opis sera
  • Ser Queso del Tietar Queso del Tietar

    Komponenty i wytwarzanie:Ser występuje w dwóch wersjach. Świeży ser nazywa się Cabra del Tietar i potrzebuje jedynie tylko kilku dni by dojrzeć. Wytwarzany jest z mleka koziego i często jest mieszany ...

    Opis sera
  • Soria

    Wygląd i konsystencja:Ser Soria wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego lub owczego lub ich mieszaniny przy użyciu podpuszczki. Ser jest solony przez zanurzenie w solance. Soria jest serem po...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis