SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Toskania

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser Cacio Di Bosco al Tartufo- klin Cacio Di Bosco al Tartufo

    Wygląd i konsystencja:Ser Cacio Di Bosco al Tartufo produkowany jest jako okrąg. Jest to ser kruchy, jedrny, gładki i tłusty zarazem. Jego środek ukazuje małe cząsteczki trufli.Komponenty i wytwarzani...

    Opis sera
  • Calcagno

    Komponenty i wytwarzanie:Produkowany z mleka owczego. Calcagno dojrzewa od czterech do sześciu miesięcy w naturalnych grotach.Smak i zapach:Ma orzechowy posmak i dość szybko wysycha.Pochodzenie:W więk...

    Opis sera
  • Ser Pecorino Balze Pecorino Balze

    Wygląd i konsystencja:Pecorino Balze to świeży ser mający zalewdwie 2-3 dni, bez skorupki. Jest to ser bardzo delikatny w konsystencji.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z mleka z mleka owczego.Smak ...

    Opis sera
  • Pecorino Barrique

    Wygląd i konsystencja:Ser Pecorino Barrique jest wytwarzany w kształcie spałszczonego cylindra o wadze 1,1 kg. Do produkcji używa się mleka owczego.Wnętrze zwarte, sprężyste o zabarwieniu białym przec...

    Opis sera
  • Pecorino di Grotta

    Wygląd i konsystencja:Pecorino di Grotta to ser twardy w strukturze. Wytwarzany w kształcie cylindrycznym .Pokryty pomarszczoną skórą w kolorze żółtym.Całe koło sera waży 1,8 kg.Komponenty i wytwarzan...

    Opis sera
  • Pecorino di Pienza

    Wygląd i konsystencja:Wśród wszystkich Pecorinos we Włoszech, di Pienza jest być może największy. Wytwarzany w toskańskiej miejscowości Pienza. Ma kształt cylindryczny i waży 10kg. Tekstury zwarte w k...

    Opis sera
  • Ser  Pecorino Re Nero Pecorino Re Nero

    Wygląd i konsystencja:Ser Pecorino Re Nero ma biały, kruchy, lekko szorstki miąższ.Wytwarzany w kształcie koła o wadze 2,1 kg.Komponenty i wytwarzanie:Ser podpuszczkowy, produkowany z mleka owczego pa...

    Opis sera
  • Ser Pecorino Scoperino Pecorino Scoperino

    Wygląd i konsystencja:Ser Toskanii wytwarzany z mleka owczego. Produkowany jest  ręcznie w ograniczonych ilościach.Pakowany w środowisku o wysokiej wilgotności i stałej temperaturze, która nadaje  mu ...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis