SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Abruzja

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser Marcetto Cacio Marcetto Cacio

    Wygląd i konsystencja:Ser Marcetto Cacio ma kremowe i różowe wnętrze.Ser jest przechowywany w glinianych garnkach.Komponenty i wytwarzanie:Ser podczas produkcjizawiera w miąższu larwypiophila casei. L...

    Opis sera
  • Pecorino Abruzzese

    Wygląd i konsystencja:Kształt cylindryczny o wysokości 4-10cm i średnicy 14-22cm, waży 1-3kg. Skórka jest twarda, w brązowym kolorze, z rozprzestrzenioną pleśnią i odciśniętym wzorem z koszyka. Wnętrz...

    Opis sera
  • Pecorino Farindola

    Wygląd i konsystencja:Posiada kształt kompaktowy, z niewielkimi dziurkami.Komponenty i wytwarzanie:Produkcja Pecorino Farindola odbywa się w obszarze wschodniej części Gran Sasso. Ser z dodatkiem zwie...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis