SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Sardynia

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Pecorino Sardo Fresco

    Wygląd i konsystencja:Pecorino Sardo Fresco ma biały i zwarty miąższ z rozsianymi oczkami. Wytwarzany w 2 kilogramowych cylindrycznych kołach. Tekstury wahają się od wilgotnych i miękkich do kruchych ...

    Opis sera
  • Pecorino Sardo Gran Cru

    Wygląd i konsystencja:Miąższ ma w kolorze blado żółtym, zwarty i twardy. Topi sie w ustach.Komponenty i wytwarzanie:Ser wytwarzany w 100 % z mleka owczego. Dojrzewa dwadzieścia miesięcy, a jego produk...

    Opis sera
  • Pecorino Sardo Stagionato

    Wygląd i konsystencja:Ser Pecorino Sardo Stagionato jest produkowany i dostępny w opakowaniach po około 0.3 kg.Komponenty i wytwarzanie:Produkowany w Sardynii według tradycyjnych metod z mleka owiec. ...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis