SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Katalonia

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Abadessa d'Elins

    Wygląd i konsystencja:ser pleśniowy wytwarzany z surowego mleka owiec z dodatkiem Penicillium roqueforti,które stymulują rozwój niebieskiej pleśni.Ma kształt cylindra o wys.20 cm. i średnicy 10 cm.Pos...

    Opis sera
  • Ser Blancafort Blancafort

    Wygląd i konsystencja:Blancafort jest serem rzemieślniczym z pasteryzowanego koziego mleka.Jego szorstka skóra jest pokryta niebieskawo-szarą pleśnią.Tekstura miękka,biała. Dojrzewa ok.45 dni.Zawartoś...

    Opis sera
  • Ser La Calma La Calma

    Wygląd i konsystencja: ser pleśniowy z mleka koziego.Tekstura łagodna,jasna i wilgotna,pokryta naturalną skórką pleśniową.Zawartość tłuszczu:45%.Dojrzewa ok.30 dni.Sprzedawany w formie sztabek.Smak i ...

    Opis sera
  • Les Agudes  źródło:www.mundoquesos.com Les Agudes

    Wygląd i konsystencja:ser pleśniowy wytwarzany z surowego mleka koziego.Skóra naturalna pokryta pleśnią.Tekstura biała,gładka,wilgotna i rozpływająca się w ustach.Dojrzewa od 1 do 2 miesięcy.Zawartość...

    Opis sera
  • Les Roques Les Roques

    Wygląd i konsystencja:Les Roques to ser z pasteryzowanego mleka koziego.Skórka lekko szorstka  koloru ziemi i drożdży, z białą pleśnią.Tekstura w kolorze kości słoniowej,półtwarda,gładka ze sporadyczn...

    Opis sera
  • Puit Rústic    www.mundoquesos.com Puit Rústic

    Wygląd i konsystencja:  rzemieślniczy ser z surowego mleka owczego.Miękki,pleśniowy.Dojrzewa min.45 dni.skórka szorstka,żółto-brązowa z odcieniem białej pleśni.Tekstura krucha,miękka,bez oczu,w kolorz...

    Opis sera
  • Serrat de Gelada  źródło;www.mundoquesos.com Serrat de Gelada

    Komponenty i wytwarzanie:Serrat Gelada jest typowym serem w stylu "Serrat"(zwarta masa) z surowego mleka owczego z dodatkiem podpuszczki zwierzęcej.Zsiadłe mleko jest pocięta na małe ziarna ...

    Opis sera
  • Zabici

    Wygląd i konsystencja:Jego faktura jest miękka i niespójna w kolorze białym, bez skórki. Posiada słodki mleczny smak. Produkowany jest w różnych rozmiarach i kształtach a jego waga waha sie od 150- 90...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis