SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Rioja

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser Crémeux du Mont St Michel Crémeux du Mont St Michel

    Wygląd i konsystencja: Ser Crémeux du Mont St Michel ma pofalowaną skórkę pokrytą białą pleśnią. Komponenty i wytwarzanie: Crémeux du Mont St Michel powstaje z pasteryzowanego mleka krowiego. Doj...

    Opis sera
  • Danablu (Danish Blue)

    Wygląd i konsystencja:Pleśniowy, kremowy ser z mleka krowiego, w kształcie rozpłaszczonego walca lub bloku. Danablu czasem bywa kruchy w swych teksturach. Białe wnętrze sera idealnie kontrastuje z nie...

    Opis sera
  • Gre des Champs

    Wygląd i konsystencja:Wytwarzany w kształcie spłaszczonego cylindra o wadze 2 kg. Posiada pomarańczową naturalną skórkę, którą wytwarza się podczas 3 miesięcznego dojrzewania. Jest serem twardym.Kompo...

    Opis sera
  • Ibores

    Wygląd i konsystencja:Ibores to ser z mleka koziego, kóz rasy Verata, Tetinta. Obecnie jego nazwa jest chroniona. Jest kształtu cylindrycznego walca i waży między 650 g i 1200g. Zawartość tłuszczu w s...

    Opis sera
  • King River Gold

    Wygląd i konsystencja:Płukana, naturalna skórka sera King River Gold jest koloru różowo pomarańczowego, i nosi napylenie szarej pleśni.Smak i zapach:Ser ma lekko ostry smak.Pochodzenie:Słynny australi...

    Opis sera
  • Ribafria

    Wygląd i konsystencja:Ribafria – to półtwardy wytworzony z mleka koziego ser otoczony czarnym pieprzem ważący 200 gr. o kształcie cylindrycznym. Jest to dość ostry i pikantny ser, z którego należy usu...

    Opis sera
  • San Simon

    Wygląd i konsystencja:Tradycyjny, wiejski, mleczarniany, półmiękki ser wytwarzany z pasteryzowanego lub niepasteryzowanego mleka krowiego. Ser ma kształt gruszki z błyszczącą skórką i nosi nazwę na cz...

    Opis sera
  • Yerba Santa Shepherd's Cheese

    Wygląd i konsystencja:Yerba Santa Shepherd's to twardy ser z niepasteryzowanego mleka kóz, nowoczesny, ręcznie wykonany o naturalnej skórce, grubej, twardej, nieco tłustej. Yerba Santa jest bardzo tw...

    Opis sera
  • Ser Yerba Santa Shepherd’s Cheese Yerba Santa Shepherd’s Cheese

    Pochodzenie: Yerba Santa Shepherd’s Cheese jest wytwarzany w Stanie Kalifornia, na farmie w pobliżu Clear Lake. Jest regularnym zwycięzcą w kategorii serów twardych na dorocznym spotkaniu Amerykańsk...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis