SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Syrah

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser Abbaye de Belloc Abbaye de Belloc

    Wygląd i konsystencja: Abbaye de Belloc ma brązowy kolor skóry z czerwonymi, pomarańczowymi i żółty plamami. Sery te mają gęstą, bogatą i kremową teksturę. Półtwarda tekstura otoczona jest grubą skó...

    Opis sera
  • Ascutney Mountain

    Wygląd i konsystencja:Ser Ascutney Mountain podobny jest do europejskich serów alpejskich jak Gruyere, Appenzeller, lub Comte. Ascutney Mountain posiada zwartą konsystencję, z oczkami rozsianymi po ca...

    Opis sera
  • Boeren Leidenkaas Boeren Leidenkaas

    Wygląd i konsystencja:Boeren Leidenkaas to tradycyjny wiejski, twardy ser holenderski wytwarzany z mleka krowiego.Skórka jestbarwiona przy użyciu anatta (naturalnego barwnika),Na pomarańczowo-czerwone...

    Opis sera
  • Classic Blue Logi

    Wygląd i konsystencja:Classic Blue Logi to ser wytwarzany w kształcie rolady. Pokryty jest niebieskawą skórka pleśniową dojrzewającą od zewnątrz do wewnątrz. Wnętrze ma drobnoziarniste i kremowe. Dojr...

    Opis sera
  • Criffel

    Wygląd i konsystencja:Ser Criffel sporządzony jest  przez Loch Arthur Wspólnoty w porto-shire w Dumfries. Produkowany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. ...

    Opis sera
  • Dorblu

    Wygląd i konsystencja:Ser miękki z niebieską szlachetną pleśnią. Zawiera 50 % tłuszczu w suchej masie. Ser o gładkich, miękkich i kremowych teksturach. Dorblu to doskonały ser pleśniowy. Kremowa konsy...

    Opis sera
  • Dorothea

    Komponenty i wytwarzanie: Ser Dorothea jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego, dojrzewanie trwa minimum 2 miesiące w warunkach odpowiedniej temperatury i wilgotności. Dane te są aktualizowan...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesfirm.html Edam

    Wygląd i konsystencja:Edam to prasowany, twardy lub półtwardy ser żółty w kształcie kuli pokrytej charakterystyczną warstwą czerwonego wosku. Rozmieszczenie oczek w miąższu jest dość równomierne, śred...

    Opis sera
  • Fleur du Maquis

    Wygląd i konsystencja:Ser o średnicy 10-12cm, waży 600-700g. Fleur du Maquis to okrągły korsykański ser, wytwarzany z niepasteryzowanego mleka owiec rasy Lacaune. Ser jest obtoczony w rozmarynie, jago...

    Opis sera
  • Ser Istara Istara

    Wygląd i konsystencja:Gładka, lekko oleista konsystencja oraz cudownie słodki smak z lekkim posmakiem oliwek, fig i orzechów laskowych. Wytwarzany w kształcie koła ważącego 4 kg.Komponenty i wytwarzan...

    Opis sera
  • Little Wallop

    Wygląd i konsystencja:Skórka sera jest płukana z brandy cedrowym i owinięta liściem winorośli. Konsystencja sera jest gładka i kremowa w kolorze kości słoniowej. Ser Little Wallop waży zaledwie 115 gr...

    Opis sera
  • Mimolette Mimolette

    Wygląd i konsystencja:Mimolette to mleczarniany, twardy ser z mleka krowiego produkowany we Flandrii i Normandii. Zasadniczo, można go uznać za dojrzewający ser Edam, któremu pozwala się dojrzewać prz...

    Opis sera
  • Pélardon des Cevennes

    Wygląd i konsystencja:Pélardon des Cevennes jest tradycyjnym, niepasteryzowanym, świeżym serem do deski serów produkowanym z mleka koziego. Cienka, pofałdowana, naturalna skórka pokryta jest białą i j...

    Opis sera
  • Perail de Brebis

    Komponenty i wytwarzanie: Perail de Brebis to świetny ser z Aveyron. Jest serem z miąższem gładkim i lepkim. Perial de Brebis jest owczym serem o mocnym i intensywnym smaku. Tereny gdzie ser jest wy...

    Opis sera
  • Ser Prima Donna Prima Donna

    Wygląd i konsystencja:Prima Donna to żółty ser wytwarzany w cylindrycznym kształcie koła o masie 26kg. Tekstury ma twarde, rozpływające się w ustach. Ser dojrzewa sześc miesięcy. Jest skrzyżowaniem do...

    Opis sera
  • Red Hawk

    Wygląd i konsystencja:Ser Red Hawk to elastyczna struktura otoczona pomarańczowo-czerwoną skórką.Komponenty i wytwarzanie:Ser Red Hawk jest produkowany z mleka krowiego i płukany w solance, jego dojrz...

    Opis sera
  • Serpa

    Wygląd i konsystencja:Serpa posiada naturalną skórkę, wnętrze ma kremowe prawie lejące. Serpa DOP jest dostępny w czterech różnych wymiarach, zwanych: -merendeiras - waga od 200 do 250g, -cuncas –...

    Opis sera
  • Vermont Ayr

    Komponenty i wytwarzanie: Ser Vermont Ayr produkowany jest z surowego mleka krowiego w stylu europejskich serów górskich. W wieku około 3 miesięcy w klimatyzowanej "jaskini" ser rozwija sza...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis