SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Sauvignon Blanc

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Batzos

    Wygląd i konsystencja: Batzos nie posiada zewnętrznej skórki. Jest to ser półtwardy z małymi, nieregularnymi oczkami. Komponenty i wytwarzanie: Półtwardy ser z mleka owczego lub koziego lub mie...

    Opis sera
  • Ser Buchette Buchette z Ash, Buchette Jacquin

    Wygląd i konsystencja: Buchette Jacquin to świeży ser wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego. Pakowany próżniowo, co zachowuje jego mleczny smak. Wytwarzany w kształcie rolady. Podawanie: Ser...

    Opis sera
  • Ser Chevrot Chevrot

    Wygląd i konsystencja:Ser Chevrot wygląda jak mały bęben z pomarszczoną pomarańczową skórką. Wnętrze jest wilgotne i gęste.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany jest w Poitou na południowy zachód od Loa...

    Opis sera
  • Ser Cilia Cilia

    Wygląd i konsystencja:Cilia to miękki ser pleśniowy z mleka koziego, podobny do sera Camembert de Normandie. Dojrzewa trwa około 9 tygodni, podczas ktorych rozwija się skórka pokryta białą pleśnią z l...

    Opis sera
  • Crottin de Chavignol

    Wygląd i konsystencja:Crottin de Chavignol to znany ser z doliny Loary. Ser prosto z serowarskiej kadzi jest często spożywany w przybraniu z ziół. Na tym etapie procesu dojrzewania ma kremowy, orzecho...

    Opis sera
  • feta Feta

    Serowe przepisy:Przepisy z serem Feta.Wygląd i konsystencja:Dobra Feta po przekrojeniu musi mieć niewielkie otworki. Ser często ma kształt bochenka. W zależności od wielkości porcji Feta pakowana jest...

    Opis sera
  • Ser Hand Rolled Chevre Logs Lacey Grey Hand Rolled Chevre Logs Lacey Grey

    Wygląd i konsystencja:Ser Hand Rolled Chevre Logs Lacey Grey posiada kremowe tekstury otoczone pleśniową skórą zawierającą roślinny popiół pozyskany z winorośli. Dojrzewa kilka tygodni. Waży 130 g.Kom...

    Opis sera
  • Hand Rolled Chevre Logs V Hand Rolled Chevre Logs Vicki's Spring Splendour

    Wygląd i konsystencja:Ser Hand Rolled Chevre Logs Vicki's Spring Splendour ma kremowe wnętrze otulone pleśniową skórką.Wytwarzany z mleka koziego. Pokryty powłoką popiołu pozyskanego z ziół tj. kocimi...

    Opis sera
  • Holy Goat Pandora

    Wygląd i konsystencja:Holy Goat Pandora to mały ser kozi w postaci bębna produkowany według tradycyjnej francuskiej receptury na ekologicznej farmie Sutton Grange u stóp Mount Alexander w Australii. D...

    Opis sera
  • Ser Le Petit Billy Le Petit Billy

    Wygląd i konsystencja: Kozi biały ser wytwarzany w kształcie cylindra. Le Petit Billy to ser typu chèvre. Posiada kremowe tekstury. Obłożony jest zielonym liściem. Dojrzewanie trwa dwa tygodnie. Do p...

    Opis sera
  • Little Wallop

    Wygląd i konsystencja:Skórka sera jest płukana z brandy cedrowym i owinięta liściem winorośli. Konsystencja sera jest gładka i kremowa w kolorze kości słoniowej. Ser Little Wallop waży zaledwie 115 gr...

    Opis sera
  • Llatí Ubach

    Wygląd i konsystencja: Wnętrze sera Llatí Ubach jest zwarte, białe, o miękkiej teksturze i niewielkich oczkach mechanicznego pochodzenia. Komponenty i wytwarzanie: Ser Llatí Ubach wykonany jest ...

    Opis sera
  • Locheilan Triple Cream

    Wygląd i konsystencja:Ser Locheilan Triple Cream ma białą skórkę z delikatnym pomarańczowym wnętrzem.Komponenty i wytwarzanie:Ser Locheilan Triple Cream jest wytwarzany z mleka krowiego. Dojrzewa okoł...

    Opis sera
  • Ser Monet Monet

    Wygląd i konsystencja:Monet to mały serek rzemieślniczy (125 g.), biały, wykonany z pasteryzowanego mleka koziego z dodatkiemziół i ozdabiany jadalnymi kwiatami. Podstawowym kwiatem jest kwiat nasturc...

    Opis sera
  • Pouligny-Saint-Pierre

    Wygląd i konsystencja:Pouligny-Saint-Pierre to tradycyjny, farmerski, niepasteryzowany ser z naturalną skórką. Ma kształt piramidy otoczonej miękką, lekko pomarszczoną, naturalną skórką w kolorze kośc...

    Opis sera
  • Ser Puigpedrós Puigpedrós

    Wygląd i konsystencja:Ser z surowego mleka krowiego, wytwarzany w pobliżu gór Puigpedrós od których wziął nazwę. Specyficznie położone pastwiska pod względem geograficznym, znane z osobliwego klimatu,...

    Opis sera
  • Queso de Mano

    Wygląd i konsystencja:Ser Queso de Mano pochodzi z XVI wieku. Jego kształt jest formowany ręcznie i przypomina małe spłaszczone okrągłe ciasto. Jego masa jest elastyczna i gładka. Przechowywany w lodó...

    Opis sera
  • Ser Roncal Roncal

    Wygląd i konsystencja:Ser Roncal wytwarzany jest w kształcie cylindrycznym. Waży 3 kg. Wnętrze sera jest kremowe o zabarwieniu jasno żółtym z małymi nieregularnymi oczkami. Skórka jest gruba i twarda ...

    Opis sera
  • Saint-Christophe

    Wygląd i konsystencja:Ser Saint-Christophe ma miękkie i lepkie ciasto.Komponenty i wytwarzanie:Saint-Christophe wytwarzany jest z koziego mleka. Ser jest sprzedawany w kształcie wydłużonego walca o gr...

    Opis sera
  • Ser Salt Spring Island Julia Salt Spring Island Julia

    Wygląd i konsystencja:Ser Salt Spring Island Julia ma miękką białą zewnętrzną powłokę i miękki, aksamitny smak tekstury z grzybami i śmietaną słodkie i pikantne świeże wykończenie. Ser jest produkowan...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis