SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Bordeaux

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser Abbaye de Belloc Abbaye de Belloc

    Wygląd i konsystencja: Abbaye de Belloc ma brązowy kolor skóry z czerwonymi, pomarańczowymi i żółty plamami. Sery te mają gęstą, bogatą i kremową teksturę. Półtwarda tekstura otoczona jest grubą skó...

    Opis sera
  • Aedelost

    Wygląd i konsystencja:Cechą godną uwagi jest jest miąższ sera poprzerastany niebieskozieloną pleśnią, która pokrywa również miękką skórkę sera. Wnętrze sera Adelost jest wilgotne i kremowe. Zazwyczaj ...

    Opis sera
  • Ser Buche de Chevre Buche de Chevre

    Wygląd i konsystencja: Buche de Chevre to kremowy, biały ser pokryty białą pleśnią. Komponenty i wytwarzanie: Wytwarzany z mleka koziego, dojrzewanie trwa minimum 2 miesiące podczas, których rozw...

    Opis sera
  • Ser Chabis Feuille Chabis Feuille

    Wygląd i konsystencja: Ser miękki wytwarzany z mleka koziego o wadze 130g. Zawartość tłuszczu 45%. Smak i zapach: Świeży, mleczny, o łagodnym smaku z wyczuwalnym aromatem liści kasztanowca, który...

    Opis sera
  • Classic Blue Logi

    Wygląd i konsystencja:Classic Blue Logi to ser wytwarzany w kształcie rolady. Pokryty jest niebieskawą skórka pleśniową dojrzewającą od zewnątrz do wewnątrz. Wnętrze ma drobnoziarniste i kremowe. Dojr...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesoft.html Coulommiers

    Wygląd i konsystencja:To ser tłusty będący młodszym bratem sera Brie, o wadze 300-500 g., choć niektórzy uważają, że raczej go poprzedzał. Inaczej zwany pleśniowym serem fermentacji powierzchniowej. Z...

    Opis sera
  • Gran Queso

    Wygląd i konsystencja:Wytwarzany ręcznie w kształcie 6 kg koła. Produkcja sera Gran Queso jest ograniczona. Ser ma półmiękka konsystencję, pokryty jest czerwonawą skórką. Dojrzewa w piwnicach przez 6 ...

    Opis sera
  • Morbier Morbier

    Wygląd i konsystencja:Żółto-brązowa lub jasno szara skórka jest gruba, wilgotna i skórzasta. Ser Morbier ma kremową skorupkę, miąższ składa się z dwóch warstw błyszczącej żółtawo-kościaną barwą masy, ...

    Opis sera
  • Ser Neufchâtel Neufchâtel

    Wygląd i konsystencja:Neufchâtel to ser miękki, podpuszczkowy, surowy i nie dojrzewający, w kształcie walców, równoległoboków, krążków oraz serc. Skórka sera jest sucha i aksamitna, a gęstwa serowa ję...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesoft.html Pont-l'Évêque

    Wygląd i konsystencja:Pont-l'Évêque ma jędrny miąższ o żółtej barwie i jadalną skorupkę. Skorupka nosi ślady pofałdowania z powodu zabiegu pielęgnowania sera na słomianych matach. Pont-l'Eveque ma nie...

    Opis sera
  • Saint Nectaire Saint-Nectaire

    Wygląd i konsystencja:Saint-Nectaire to ser z Owernii w kształcie dysku, półmiękki, wytwarzany z mleka krowiego. Skórzasta, naturalna skórka o różowawej barwie pokryta jest blado-szarą pleśnią. Ma gła...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis