SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Jersey

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Bababloo

    Wygląd i konsystencja: Wytwarzany w kształcie cylindrycznym. Ser pleśniowy dojrzewa w piwnicach od 90 dni do 6 miesięcy. Półmiękki w kolorze jasno żółtym z grubymi, poziomymi, ciemnoniebieskimi żyłka...

    Opis sera
  • Berry's Creek Tarwin Blue Portion

    Wygląd i konsystencja: Jest wyjątkowo kremowy, kruchy prawie jak Parmezan. Pakowany w porcje, w kliny po 175gram. Posiada żyłki niebieskiej pleśni. Komponenty i wytwarzanie: Ser wytwarzany w reg...

    Opis sera
  • Ser Bleu en Blanc Bleu en Blanc

    Komponenty i wytwarzanie:Bleu en Blanc stanowi połączenie sera Camembert i kultur niebieskich bakterii z mlekiem krów rasy Jersey. Bleu en Blanc jest wyjątkowo łagodnym serem....

    Opis sera
  • Blythedale Vermont

    Wygląd i konsystencja: Ser Blythedale Vermont kiedy jest świeży, jest delikatny, kremowy, w kolorze jasnym żółtym i ma błękitnawą skórkę. Kiedy jest dojrzały, odsłania swój charakter zmieniając się ...

    Opis sera
  • Bonchester

    Wygląd i konsystencja:Niepasteryzowany miękki ser biały. Ma kształt okrągły z miękką białą skórką. Ma bogaty, maślany kolor i aksamitną konsystencję. Jeśli przetniemy ser jeszcze podczas okresu dojrze...

    Opis sera
  • Ser Brevis Blue Brevis Blue

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Brevis Blue jestprodukowany z mleka krów rasy Jersey ,przekształcony w “Kings own cheese” w styl sera Stilton. Poprzez kremową, dojrzewającą konsystencję, ser tworzy dobrz...

    Opis sera
  • Carmody

    Komponenty i wytwarzanie:Carmody jest rzemieślniczych serem z mleka krowiego pochodzącego od krów Jersey. Ten ser smakosz ma złoty kolor, gładką fakturę i wspaniały smak.Komponenty i wytwarzanie:Ser d...

    Opis sera
  • Ser Chevington Chevington

    Wygląd i konsystencja:Chevington jest serem półtwardym, wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego, rasy krów Jersey, za pomocą podpuszczki wegetariańskiej. Dojrzewa przez 10-12 tygodni. Ser jes...

    Opis sera
  • ColoRouge

    Wygląd i konsystencja: ColoRouge to prawdziwy, oryginalny amerykański ser. Jest on serem obmywanym w solance, robionym z pasteryzowanego, pełnego mleka krów rasy Jersey i Holstein. Ma pewne cechy po...

    Opis sera
  • Cornish Yarg

    Wygląd i konsystencja:Wilgotną i delikatną strukturę otaczają liście pokrzywy czy dzikiego czosnku. Liście zapobiegają wysuszeniu sera.Komponenty i wytwarzanie:Cornish Yarg jest wykonany z pasteryzowa...

    Opis sera
  • Exmoor Blue

    Wygląd i konsystencja:Exmoor Blue to wegetariański, pół-miękki ser pleśniowy o różnej wielkości produkowany przez Alana Duffielda z mieszanki krowiego, koziego i owczego mleka. Zalicza się do serów z ...

    Opis sera
  • frontier Frontiera dojrzewający

    Wygląd i konsystencja: Frontiera dojrzewający to ser półtwardy lub półmiękki w zależności od stopnia dojrzałości, z oczkami, doskonały do spożywania jako przekąska, z winem lub owocami, bądź do kanap...

    Opis sera
  • Gippsland Blue

    Wygląd i konsystencja:Ma okrągły kształt z naturalną, pomarańczową skorupką pokrytą białą i niebiesko-szarą pleśnią.Komponenty i wytwarzanie:Gippsland Blue dojrzewa w czasie ośmiu do dziesięciu tygodn...

    Opis sera
  • Goldilocks

    Wygląd i konsystencja:Jest to miękki ser dojrzewający, pokryty delikatnym białym nalotem pleśni. Wnętrze sera jest jasnożółte o kremowej teksturze. Smak przypomina silniejsze sery Brie.Komponenty i wy...

    Opis sera
  • Grayson

    Wygląd i konsystencja:Ser jest duży w kształcie kwadratu, o silnym aromacie skórki, ale wystarczająco miękki. Kolor wnętrza jasnożółty, a skóry pomarańczowy jest wskaźnikiem bardzo wysokiej jakości ml...

    Opis sera
  • Indian Blanket

    Wygląd i konsystencja:Ser Indian Blanket wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego, rasy krow Jersey, przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Ser jest myty w solance a później wędzony. Jest  m...

    Opis sera
  • Jersey Shield

    Wygląd i konsystencja:Ser Jersey Shield wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego, rasy krów Jersey, przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Ser jest koloru żółtego i w stylu Cheddar. Skórk...

    Opis sera
  • Kunik

    Wygląd i konsystencja:Potrójnie śmietankowy ser wytwarzany w kształcie koła o wadze od 10 d0 16 uncji. Pokryty białą skórą. Kunik jest również dostępny w mniejszym rozmiarze od 5,5 do 9 uncji.Komponen...

    Opis sera
  • Ser La Beryl La Beryl

    Pochodzenie:La Beryl to ser, który został tak nazwany na cześć Matki Charlesa Back'a. Ser jest produkowany z mleka krów rasy Jersey pasących się na wzgórzach Stellenbosch.Wygląd i konsystencja:Ser jes...

    Opis sera
  • Le Fronmage Le Fronmage

    Wygląd i konsystencja:Tradycyjny ser cheddar. Ser produkowany w kształcie prostokąta. Ma naturalną zółtą skórkę i żółte wnętrze. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego przy użyciu wegetariańskiej...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis