SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Deserowy

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Fontina Val d'Aosta

    Wygląd i konsystencja:Ser Fontina jest to gęsty, gładki i lekko elastyczny ser pół-miękki produkowany z surowego mleka. Mleko musi być z jednego udoju porannego lub wieczornego, nigdy nie wolno ich mi...

    Opis sera
  • Mascarpone

    Serowe przepisy:Przepisy z serem Mascarpone.Wygląd i konsystencja:Ten biały, czasem słomkowo-żółty, kremowy, łagodny świeży ser jest dość zwarty, ale jednocześnie całkiem sprężysty i gładki, dzięki cz...

    Opis sera
  • Wynendale Wynendale

    Wygląd i konsystencja:Ser Wynendale jest miękkim, pełnotłustym serem produkowanym wg starej receptury z mleka krowiego w West Flanders. Jest podobny do sera Port Salut. Ser ma pomarańczowo-żółtą skórk...

    Opis sera
  • Zabici

    Wygląd i konsystencja:Jego faktura jest miękka i niespójna w kolorze białym, bez skórki. Posiada słodki mleczny smak. Produkowany jest w różnych rozmiarach i kształtach a jego waga waha sie od 150- 90...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis