SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Deska

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Fontina Val d'Aosta

    Wygląd i konsystencja:Ser Fontina jest to gęsty, gładki i lekko elastyczny ser pół-miękki produkowany z surowego mleka. Mleko musi być z jednego udoju porannego lub wieczornego, nigdy nie wolno ich mi...

    Opis sera
  • Pant ys Gawn

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Pant ys Gawn zalicza się do jarskich serów i jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego. Ten mały, ale zachwycający ser ma świeży aromat owoców cytrusowych z kuszącym...

    Opis sera
  • Taupiniere

    Wygląd i konsystencja:Masa serowa jest miękka, gęsta i rozpływająca się w ustach, w białym kolorze. Skórka pokryta szarą warstwą popiołu.Komponenty i wytwarzanie:Ten francuski ser o naturalnej skórce ...

    Opis sera
  • Wensleydale

    Wygląd i konsystencja:Wensleydale to tradycyjny, twardy ser. Ma kształt cylindra otoczonego naturalną skórką. Istnieją dwa rodzaje brytyjskiego klasycznego sera Wensleydale: White - biały, w kształcie...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis