SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Afryka

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser 3 G's 3 G's

    Komponenty i wytwarzanie:3 G's to ser produkowany z niepasteryzowanego mleka pochodzącego od krów Ayrshire. Nazwa pochodzi od pierwszych liter wszystkich istotnych czynników, w tym producenta Gonda.Wy...

    Opis sera
  • Africana Pecora

    Wygląd i konsystencja:Africana Pecora to ser podobny w stylu do Pecorino z Włoch. Dojrzewa od 5 do 8 miesięcy.Smak i zapach:Jest ciężkim serem o smaku słonym. Ostry i aromatyczny.Podawanie:Nadaje sie ...

    Opis sera
  • Ser Alpine Plain Alpine Plain

    Wygląd i konsystencja:Ser Alpine Plain jest produkowany na terenie Afryki. Alpine Plain jest skrzyżowaniem sera Feta i Mozzarella. Jest także dostępny w wersji wędzonej....

    Opis sera
  • Ser Black Olive Underberger Black Olive Underberger

    Wygląd i konsystencja:Black Olive Underberger to półtwardy, krowi ser z kawałkami czarnych oliwek. Posiada świeży, smak prawie orzechowy.Dojrzewa przez trzy miesiące, potem jest woskowany na czarno....

    Opis sera
  • Ser Bleu en Blanc Bleu en Blanc

    Komponenty i wytwarzanie:Bleu en Blanc stanowi połączenie sera Camembert i kultur niebieskich bakterii z mlekiem krów rasy Jersey. Bleu en Blanc jest wyjątkowo łagodnym serem....

    Opis sera
  • Bokmakiri

    Wygląd i konsystencja:Bokmakiri to ser, który pochodzi z Południowej Afryki. To ser o miękkiej teksturze, dojrzewający i produkowany z mleka koziego o delikatnym smaku. Wytwarzany w kształcie bloku.Po...

    Opis sera
  • Ser Brevis Blue Brevis Blue

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Brevis Blue jestprodukowany z mleka krów rasy Jersey ,przekształcony w “Kings own cheese” w styl sera Stilton. Poprzez kremową, dojrzewającą konsystencję, ser tworzy dobrz...

    Opis sera
  • Ser Brie Superlatif Brie Superlatif

    Wygląd i konsystencja:Brie Superlatif to ser z Południowej Afryki. Ser jest duży, ma kształt koła, jego ciężar to 2,5 kg. To klasyczny Francuski ser typu Brie. Jest serem idealnym na specjalne okazje,...

    Opis sera
  • Foxenburg Chabris Foxenburg Chabris

    Wygląd i konsystencja:Ser Foxenburg Chabris jest wytwarzany z mleka kóz Saanen, zamieniany jest w Chevre, następnie formowany na kształt kopuły. Ser ma kremowy, gładki smak i pozostawia ostry posmak n...

    Opis sera
  • Ser Foxenburg Foxtail Foxenburg Foxtail

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Foxenburg Foxtail jest wykonany z koziego mleka Saanen, rozwija się w ostry i pikantny posmak jak Cheddar. Produkowany jest również z zielonym pieprzem, intensyfikując ost...

    Opis sera
  • Ganzvlei Vastrap

    Wygląd i konsystencja:Dojrzały Cheddar z gospodarstwa rolniczego z rejonu Południowej Afryki. Ser ręcznie robiony z mleka koziego, z reguły wytwarzany w kształcie kół o wadze 3 kg. Jest pokryty czarny...

    Opis sera
  • Gay’s Parmesan (Parmesani)

    Komponenty i wytwarzanie:Gay’s Parmesan (Parmesani)jest wykonany w Karoo z mleka niepasteryzowanego Guernsey. Ser typu Parmezan z ogromnie wyrazistym smakiem....

    Opis sera
  • Ser Hijke Hijke

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Hijkejest nagradzany i cieszący się uznaniem. Ser jest wytwarzany z mleka krowiego z Gauteng. Ser jest niskotłuszczowy, lekki i smaczny....

    Opis sera
  • Huguenot

    Wygląd i konsystencja:  Półtwardy, wyglądem przypominający wielkie koła z obmywaną skórką. Powoli dojrzewający przez 6 miesięcy, żeby zachować wszystkie aromaty i walory pasteryzacji.Jest produkowany ...

    Opis sera
  • Klein River Gruyere

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Klein River Gruyere dojrzewa 12 miesięcy. Ser można jeść już po 6 miesiącach, ale jego walory nie będą, aż tak intensywne.Wygląd i konsystencja:Ser przypomina Pecorino i P...

    Opis sera
  • Ser Kwaito Kwaito

    Wygląd i konsystencja:Kwaito to łagodny ser śmietankowy. Ser Kwaito jest dostępny w kilku różnych wersjach smakowych, z dodatkiem zielonego pieprzu, pieprzu czarnego, wędzony, z dodatkiem papryki i be...

    Opis sera
  • Ser La Beryl La Beryl

    Pochodzenie:La Beryl to ser, który został tak nazwany na cześć Matki Charlesa Back'a. Ser jest produkowany z mleka krów rasy Jersey pasących się na wzgórzach Stellenbosch.Wygląd i konsystencja:Ser jes...

    Opis sera
  • Ser La Rochelle Haloumi La Rochelle Haloumi

    Wygląd i konsystencja:La Rochelle Haloumi to kwaskowaty i pikantny ser produkowany z mleka koziego. Jest to doskonały przykład sera Halloumi....

    Opis sera
  • Paul's Cheddar

    Wygląd i konsystencja:Paul's Cheddar to klasyczny, farmerski ser w stylu Cheddar. Ser posiada kruchą, ale i bardzo kremową strukturę. Bardzo lekki i przyjemny smak....

    Opis sera
  • Prince Albert Regal

    Komponenty i wytwarzanie:Mleko Guernsey sprawia, że ser Prince Albert Regal dojrzewa przez sześć miesięcy. Jest to ser przypominający Cheddar. Smak sera jest pełny, lekko orzechowy, z gęstą konsystenc...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis