SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Chiny

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser Chou-Dofu Chou-Dofu

    Wygląd i konsystencja:Ser Chou-Dofu przypomina tradycyjny ser francuski Roquefort.Komponenty i wytwarzanie:Smak i zapach:Ser posiada bardzo intensywny zarówno smak jak i zapach.Podawanie:Ser Chou-Dofu...

    Opis sera
  • źródło www.bp.blogspot.com. Nguri

    Wygląd i konsystencja: Nguri (牛乳; z tłumaczenia "krowie mleko"). Jest to ser z mleka krowiego z Fujian w Chinach. To ser w kształcie i w rozmiarach piłeczki ping-pongowej. Ma teksturę d...

    Opis sera
  • Rubing

    Wygląd i konsystencja:Rubing to świeży, kozi ser tworzony w prowincji Yunnan w Chinach przez ludzi Bai i Sani. Bai oznacza kozie mleko. Tak jak Paneer lub ser biały - Queso Blanco, to farmerski ser...

    Opis sera
  • źródło http://upload.wikimedia.org Rushan

    Wygląd i konsystencja: Rushan (乳扇; pinyin: rǔshān, w tłumaczeniu. "mleczny fan") to ser krowi z Yunnan w China. To ser tradycyjny, przygotowywany przez ludzi z Bai, którzy nazwali go Nvxsei...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis