SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Wenezuela

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Colanta

    Wygląd i konsystencja:Colanta to ser pochodzący z Kolumbii. Jest to ser kremowy, biały, twarogowy. Bardzo podobny do serów: Quesillo i Pasco....

    Opis sera
  • Guyanés

    Wygląd i konsystencja:Guyanés jest miękkim, świeżym serem, bardzo słonym. Produkowany jest oryginalnie w Guayana, regionie południowo - zachodniej Wenezueli. Ser jest wytwarzany ręcznie w tradycyjny s...

    Opis sera
  • Queso de Mano

    Wygląd i konsystencja:Ser Queso de Mano pochodzi z XVI wieku. Jego kształt jest formowany ręcznie i przypomina małe spłaszczone okrągłe ciasto. Jego masa jest elastyczna i gładka. Przechowywany w lodó...

    Opis sera
  • Queso Palmita

    Wygląd i konsystencja:Queso Palmita, jest serem miękkim, świeżym, gąbczastym ,białym z dużymi dziurami. Produkowany z pasteryzowanego mleka. Ser jest bardzo słony. Pakowany jest w drewniane pudełka i ...

    Opis sera
  • Zama

    Wygląd i konsystencja:Zama to ser produkowany z mleka koziego. Ser pochodzi z Ameryki Południowej. Ser ten jest biały i bardzo podobny do sera Feta. Jest miękki, delikatny i gładki, łatwo się rozsmaro...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis