SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Wędzony

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser Anuzzi Ainuzzi

    Wygląd i konsystencja:Ser Ainuzzi wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego. Twaróg jest ręcznie modelowany na kształt małych zwierząt, a następnie wędzony. Ser ten wykonuje się wyłącznie na...

    Opis sera
  • Ser Alpine Plain Alpine Plain

    Wygląd i konsystencja:Ser Alpine Plain jest produkowany na terenie Afryki. Alpine Plain jest skrzyżowaniem sera Feta i Mozzarella. Jest także dostępny w wersji wędzonej....

    Opis sera
  • Apple Smoked Cheddar

    Wygląd i konsystencja:Wytwarzany w kształcie koła o wadze 12 lb.Średnica koła wynosi 10 cm, wysokośc 4 cm. Skóra o zabarwieniu czerwonym, wnętrze zwarte, kremowe w kolorze kości słoniowej.Komponenty i...

    Opis sera
  • Baylough

    Wygląd i konsystencja:Baylough jest to prasowany, woskowany ser.Komponenty i wytwarzanie:Mieszane stada krów rasy fryzyjskiej i charakterystycznej czerwono-białej rasy krów holenderskich dostarczają p...

    Opis sera
  • Ser Chhurpi Chhurpi

    Komponenty i wytwarzanie:Chhurpi jest serem wędzonym. Robiony jest z mleka jaka. Mleko jest podgrzewane do temperatury 60 - 65 º C. Przefermentowane mleko poddaje się koagulacji. Następnie wkłada do d...

    Opis sera
  • Farcell

    Komponenty i wytwarzanie:Farcell to wędzony ser wytwarzany ręcznie z pasteryzowanego krowiego mleka. Ser produkowany jest w Vilatzara, w Katalonii. Dojrzewa 5 tygodni. Skórka sera Farcell jest przemy...

    Opis sera
  • Gamonedo

    Wygląd i konsystencja:Ten mieszany ser z mleka z regionu Asturii w Hiszpanii jest jednym z niewielu zachowanych naturalnie szarą pleśnią. Wewnątrz ser Gamoneu jest kremowo biały z plamkami żółtej, zie...

    Opis sera
  • Grand Ribeaupierre

    Komponenty i wytwarzanie:Grand Ribeaupierre jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Wersja tego sera wędzona lub przyprawiana, wytwarzana jest z mleka krowiego, ale niepasteryzowanego.Wygląd...

    Opis sera
  • Ser Halniak Halniak

    Wygląd i konsystencja: Charakterystyczny niesymetryczny kształt, estetyczne opakowanie oraz przewiązanie sera charakterystycznym sznurkiem wyróżnia go spośród innych serów dostępnych na rynku. Ko...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesfirm.html Idiazabal

    Wygląd i konsystencja:Idiazabal pochodzi z Kraju Basków w Hiszpanii. Posiada zwartą konsystencję, podobną do serów Zamorano, Roncal i Manchego. Bursztynowa, twarda skórka ma znaki drewnianych form, w ...

    Opis sera
  • Kravasal

    Wygląd i konsystencja:Kravasal to ser wędzony, topiony robiony według sprawdzonej, długoletniej receptury. Szeroka wiedza na temat technologii produkcji gwarantuje sprawdzoną, wysoką jakość produktu. ...

    Opis sera
  • Maroilles Maroilles

    Wygląd i konsystencja:Zazwyczaj ma on kwadratowy kształt, z ceglano-czerwoną, gładką, płukaną skórką. Wnętrze sera jest miękkie i tłuste. Należy do serów z mytą skórką. Obmywana piwem skórka ma mocny ...

    Opis sera
  • Oscypek

    Wygląd i konsystencja:Oscypek to polski sprężysty, twardy, wędzony ser w kształcie dwustronnego stożka. Barwa po przekrojeniu lekko kremowa, przy skórce ciemniejsza. Długość 17-23 cm. Średnica w najsz...

    Opis sera
  • Palmero

    Wygląd i konsystencja:Ser Palmero jest świeżym wędzonym serem produkowanym nawyspach La Palma i Sta.Cruz de Tenerife (Wyspach Kanryjskich). Wytwarzany w kształcie cylindrycznym o różnych wagach. Sery ...

    Opis sera
  • Ser Rogue Creamery Smokey Blue Rogue Creamery Smokey Blue

    Wygląd i konsystencja:Rogue Creamery Smokey Blue to pleśniowy ser wędzony, wytwarzany w kształcie spłaszczonego koła. Wnetrze posiada żyłki zielonkowatej pleśni.Komponenty i wytwrazanie:Ser jest wędzo...

    Opis sera
  • San Simon

    Wygląd i konsystencja:Tradycyjny, wiejski, mleczarniany, półmiękki ser wytwarzany z pasteryzowanego lub niepasteryzowanego mleka krowiego. Ser ma kształt gruszki z błyszczącą skórką i nosi nazwę na cz...

    Opis sera
  • Zazriuska Parenica

    Wygląd i konsystencja:Ser ma postać pięknie zwiniętej z pasków sera - różyczki.Na etykiecie widniał napis Zazriuska Parenica. Parenica kojarzy się  z góralską parzenicą. Ser jest pyszny, podobny do sz...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis