SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Jarski

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser Accasciato Accasciato

    Komponenty i wytwarzanieAccasciato to ser produkowany z mieszanki krowiego i owczego mleka na bazie wegatariańskiej podpuszczki. Ser jest wytwarzany od stycznia do późnej wiosny, ale bywa tez robiony ...

    Opis sera
  • Acorn

    Wygląd i konsystencja:Acorn to nowoczesny, farmerski ser produkowany w Walii. Niepasteryzowany, jarski, twardy, pochodzi z mleka owczego. Waży 230 gram. Acorn znaczy Żołądź.Komponenty i wytwarzanie:Wy...

    Opis sera
  • Aged Cashew Nut

    Wygląd i konsystencja:Ser Cashew jest złoty lub w jasnym kolorze. Jest to ser, który dojrzewa trzy miesiące. Jest zrobiony z organicznych orzechów nerkowca. Jest zwarty, ale i kremowy, twardszy, ale d...

    Opis sera
  • Aiket

    Wygląd i konsystencja:Aiket to ser miękki, solankowy z delikantą pleśniową skórką. Produkowany jest z pasteryzowanego mleka krowiego z podpuszczką wegetariańską. Ma słonawy i lekko gorzki smak. Tekstu...

    Opis sera
  • Airedale

    Wygląd i konsystencja:Nowoczesny, wiejski, wegetariański, półtwardy ser z mleka krowiego. Cienka, naturalna skorupka ma powłoczkę z czerwonej serowej „farby”. Airedale jest raczej zwarty, niż elastycz...

    Opis sera
  • Alderwood

    Wygląd i konsystencja: Alderwood to półtwardy ser ze skórką płukaną w solance. Skórkę ma cętkowaną w pomarańczowo brązowym odcieniu, co wynika z formy dojrzewania i naturalnej flory na tym obszarze.K...

    Opis sera
  • Allerdale

    Wytwarzanie i komponenty: Allerdale jest serem miękkim, pełnotłustym. Wytwarzany jest z niepasteryzowanego koziego mleka z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki.Zawartość tłuszczu: 45%.Wygląd i konsys...

    Opis sera
  • Ser Appledore Appledore

    Wygląd i konsystencja:Appledore jest to kremowy serLancashire, wytwarzany w Ormskirk z pasteryzowanego mleka krowiego, przy użyciu wegetariańskiej podpuszczki. Ser jest z dodatkiem platków jabłka i p...

    Opis sera
  • Ser Arran Blue Arran Blue

    Wygląd i konsystencja:Ser Arran Blue jest wytwarzany ręcznie z pasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki. Kremowy z przerostem zielonkowatej pleśni. Kształt spłaszczonego ...

    Opis sera
  • Ser Badentoy Badentoy

    Wygląd i konsystencja:Badentoy to ser pleśniowy. Ser o kształcie cylindryczny, o średnicy 14,5cm, 8 cm wysokości, waga 1.3 kg. Wnętrze żółte z prostami pleśni, wilgotne.Komponenty i wytwarzanie:Wytwar...

    Opis sera
  • Bagborough Brie Bagborough Brie

    Wygląd i konsystencja:Ser ma kształt cylindryczny. Skórka pokryta białą pleśnią, wnętrze w kolorze jasnożółtym. Produkowany z niepasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem podpuszczki wegetariańskiej....

    Opis sera
  • Bakesey Meadow

    Wygląd i konsystencja:Ser Bakesey Meadow wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka koziego przt użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Produkowany przez Debbie Mumford na osiedlu Sharpham w hrabstwie De...

    Opis sera
  • Bestbier Brie Bestbier Brie

    Wygląd i konsystencja:Ser ma płaski, cylindryczny kształt. Skórka pokryta białą pleśnią. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Ciekawostką może być fakt,...

    Opis sera
  • Bestbier Crumble Bestbier Crumble

    Wygląd i konsystencja:Jest to ser kruchy, któryma kształt cylindryczny. Skórka w kolorze jasnobrązowym. Wnętrze z niewielkimi rzadko rozproszonymi otworami. Środek w kolorze jasnożółtym. Wytwarzany z ...

    Opis sera
  • Ser Biskup Kennedy (Bishop Kennedy) Biskup Kennedy (Bishop Kennedy)

    Wygląd i konsystencja:Nowoczesny, kremowy, niepasteryzowany, jarski, pół-miękki ser z mleka krowiego. Ma kształt dysku w lepkiej, pomarańczowo-żółtej, płukanej solanką skórce.Komponenty i wytwarzanie:...

    Opis sera
  • Ser Black-eyed Susan Black-eyed Susan

    Wygląd i konsystencja:Ser ma okrągły kształt i waży 150g. Średnica 10cm, wysokość 2,5cm. Skórka pokryta białą pleśnią z dodatkiem walcówki z czarnego pieprzu. Jest to ser miękki, wytwarzany z pasteryz...

    Opis sera
  • Ser Blacksticks White Blacksticks White

    Wygląd i konsystencja:Ser ma kształt cylindryczny. Skórka w kolorze brązowym, wnętrze białe z przerostami niebieskiej pleśni. Jest to ser miękki, pełnotłusty. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowie...

    Opis sera
  • Blengdale

    Wygląd i konsystencja:Blengdale to wegetariański ser miękki z porostami niebieskiej pleśni. Produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem podpuszczki wegetariańskiej. Leżakuje między 6 a 9 ...

    Opis sera
  • Blue Hills Blue Hills

    Wygląd i konsystencja:Ser Blue Hills produkowany jest w Sery Devon lan Arnett z Exmoor Blue Cheese. Jest to ser pleśniowy z niepasteryzowanego mleka koziego i mleka krowiego wytwarzany przy pomocy pod...

    Opis sera
  • Blue Monday

    Wygląd i konsystencja:Blue Monday to ser z niepasteryzowanego mleka krowiego z wegetariańską podpuszczką. Miąższ jest w kolorze kości słoniowej z żyłkami niebieskiej i fioletowej pleśni. Jest miękki i...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis