SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Emmentaler

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Allgauer Emmentaler

    Wygląd i konsystencja:Allgauer Emmentaler to cudny, kremowy, twardziutki serek z mleka krowiego o miąższu matowożółtym. Może mieć kształt krążka o średnicy ok. 80 cm i wadze ok. 80 kg, jak i również m...

    Opis sera
  • Bavarian Bergkase (Bawarii Bergkäse), Allgauer Bergkase,

    Wygląd i konsystencja: Tradycyjny, twardy, niepasteryzowany ser farmerski. Ma okrągły kształt z naturalną skórką, podobną nieco do skórki Emmentala, ale ciemniejszą. Całe koło sera wazy 60 kilo. Dojr...

    Opis sera
  • Ser Finlandia Swiss Finlandia Swiss

    Wygląd i konsystencja:Ser podobny do sera Switzerland Emmental.Komponenty i wytwarzanie:Proces dojrzewania trwa od trzech do sześciu miesięcy.Smak i zapach:Ser ma ostry, pikantny smak....

    Opis sera
  • Goutu

    Wygląd i konsystencja: Ser francuski, w stylu sera szwajcarskiego, stanowi mieszankę serów Swiss Emmental i Appenzell....

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesfirm.html Gruyere

    Wygląd i konsystencja:To tradycyjny, farmerski, niepasteryzowany półmiękki ser. Jest kruchy, ma niewiele oczek wielkości ziarna grochu, pokrywa go czerwona, chropowata skórka z tzw. dziobami, czyli dr...

    Opis sera
  • Jarlsberg Jarlsberg

    Wygląd i konsystencja:Jarlsberg jest tradycyjnym, mleczarnianym, twardym serem, jednym z najlepszych serów norweskich. To najsłynniejszy na świecie z serów Baby Swiss. Jarlsberg ma spójną fakturę i ko...

    Opis sera
  • Maasdam

    Wygląd i konsystencja:Maasdam to współczesny, tradycyjne warzony, kremowy, półtwardy ser dostępny jest w kształcie głazu. Gładka naturalna skórka jest błyszcząca i może być polerowana woskiem. Choć is...

    Opis sera
  • Samso

    Wygląd i konsystencja:Podobny do sera Emmental, ma giętką, elastyczną fakturę z kilkoma gdzieniegdzie dziurkami o różnej wielkości. Samso wytwarzany jest w kształcie dysków lub bloków. Sprzedawany w k...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesfirm.html Swiss

    Wygląd i konsystencja: Swiss ma jędrniejszą fakturę niż sery Baby Swiss, i jest znany jako ser błyszczący, jasnożółty z dużymi dziurami. Jest amerykańskim odpowiednikiem sera Swiss Emmentaler.Kompone...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis