SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Parmezan

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Cotija

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Cotija pierwotnie był produkowany z mleka koziego, ale dzisiaj znacznie częściej można spotkać ser wytworzony z mleka krowiego.Smak i zapach:Ser Cotija jest bardzo aromaty...

    Opis sera
  • Gay’s Parmesan (Parmesani)

    Komponenty i wytwarzanie:Gay’s Parmesan (Parmesani)jest wykonany w Karoo z mleka niepasteryzowanego Guernsey. Ser typu Parmezan z ogromnie wyrazistym smakiem....

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chessoft.html Gouda

    Wygląd i konsystencja:Gouda jest jednym z najstarszych i najsłynniejszych serów holenderskich. Powstaje z mleka krowiego w mieście Gouda [nazwę tę wymawia się "chuda” i jego najbliższej okolicy. ...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chefirm.html Grana Padano

    Wygląd i konsystencja:Ser jest powszechnie znany jako po prostu Parmezan. Blady, żółty miąższ powinien być twardy, ziarnisty i kruchy. Jest to ser półtłusty, pasta serowa jest twarda, gotowana i podda...

    Opis sera
  • Klein River Gruyere

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Klein River Gruyere dojrzewa 12 miesięcy. Ser można jeść już po 6 miesiącach, ale jego walory nie będą, aż tak intensywne.Wygląd i konsystencja:Ser przypomina Pecorino i P...

    Opis sera
  • Mascarpone

    Serowe przepisy:Przepisy z serem Mascarpone.Wygląd i konsystencja:Ten biały, czasem słomkowo-żółty, kremowy, łagodny świeży ser jest dość zwarty, ale jednocześnie całkiem sprężysty i gładki, dzięki cz...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chefirm.html Parmezan

    Wygląd i konsystencja:Parmezan to ser twardy, o ziarnistej konsystencji, słomkowożółtego koloru, ma charakterystyczny, bardzo pikantny, lecz dojrzały i przyjemny smak i zapach. Przede wszystkim powsze...

    Opis sera
  • Saanenkaese

    Wygląd i konsystencja:Ser w kształcie koła o naturalnej, bardzo twardej skórce – szczotkowanej i oliwionej. Waży od 6 do 12kg. Saanen jest bardzo twardym i kruchym serem, z ciemno żółtym miąższem, któ...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chefirm.html Sbrinz

    Komponenty i wytwarzanie:Produkowany jest z nieodtłuszczonego mleka z dodatkiem soli i podpuszczki. Sbrinz dojrzewa w okresie od 18 miesięcy do 3 lat. Miękkie, młodsze wersje są znane pod nazwą Spalen...

    Opis sera
  • Ser Zanetti Parmigiano Reggiano Zanetti Parmigiano Reggiano

    Wygląd i konsystencja:Zanetti Parmigiano Reggiano to Serowy Król, jeden z najszlachetniejszych włoskich produktów. Jest to ser półtłusty. Waga pojedynczych kręgów mieści się w granicach 22-44 kg. Dojr...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis