SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Gouda

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser 3 G's 3 G's

    Komponenty i wytwarzanie:3 G's to ser produkowany z niepasteryzowanego mleka pochodzącego od krów Ayrshire. Nazwa pochodzi od pierwszych liter wszystkich istotnych czynników, w tym producenta Gonda.Wy...

    Opis sera
  • Croghan

    Wygląd i konsystencja: Półmiękki, jarski ser z koziego mleka o okrągłym kształcie. Gładka, płukana solanką, skórzasta skórka o barwie od brązowo-różowej do koloru terakoty nosi ślady pleśni. Kompo...

    Opis sera
  • Ser Hijke Hijke

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Hijkejest nagradzany i cieszący się uznaniem. Ser jest wytwarzany z mleka krowiego z Gauteng. Ser jest niskotłuszczowy, lekki i smaczny....

    Opis sera
  • Leyden Leyden

    Wygląd i konsystencja:Leyden to tradycyjny, farmerski, twardy ser w kształcie głazu pokryty satynową, naturalną skórką, która jest nacierana annatto lub malowana czerwonym plastikiem. Ma twardą skórkę...

    Opis sera
  • Mahoe Aged Gouda

    Wygląd i konsystencja: Mahoe Aged Gouda jest jarskim, bardzo twardym, gładkim serem o niemalże ciągnącej się fakturę. Komponenty i wytwarzanie: Okres dojrzewania wynosi 15 miesięcy, a ser Mahoe A...

    Opis sera
  • Ser Maribo Maribo

    Wygląd i konsystencja:Tradycyjne warzony, kremowy, półtwardy ser. Kształt może być okrągły lub blokowy. Naturalna skórka ma kolor bladożółty. Ser przypomina nieco inny ser – Goudę, ma sprężysty, suchy...

    Opis sera
  • Meyer Vintage Gouda

    Wygląd i konsystencja:To ser w kształcie głazu, półtwardy.Komponenty i wytwarzanie:Produkowany z mleka krowiego. Okres dojrzewania wynosi około 1 roku – w tym czasie sery są wielokrotnie, regularnie o...

    Opis sera
  • Old Amsterdam Old Amsterdam

    Wygląd i konsystencja:Old Amsterdam jest bardo dojrzałą formą sera Gouda o bogatym i mocnym smaku maślanym. Smak ten został doprowadzony do perfekcji dzięki regularnej kontroli, której ser jest poddaw...

    Opis sera
  • Penbryn

    Wygląd i konsystencja: Penbryn jest serem okrągłym, z mleka krowiego, podobnym do Goudy. Okres dojrzewania wynosi dwa miesiące, a ser w smaku przypomina roztopione masło. Smak i zapach: Ser ten p...

    Opis sera
  • Ser Saenkanter Saenkanter

    Smak i konsystencja:Saenkanter należy do grupy serów twardych.Jest kruchy,a w smaku pikantny i słodki. Posiada bogaty aromat.Wytwarzanie:Ten rodzaj goudy produkowany jest zmleka krowiego w Holandii....

    Opis sera
  • Teifi

    Wygląd i konsystencja:Teifi pochodzi z Walii i wytwarzany jest z mleka krowiego. Jest niepasteryzowanym, ekologicznym, jarskim serem i ze względu na swoją fakturę, zaliczany jest do serów twardych.Kom...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis