SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Camembert

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Altenburger Ziegenkäse

    Wygląd i konsystencja: Altenburger Ziegenkäse to ser typu Camembert, Bonn, wytwarzany z kombinacji mleka koziego i krowiego. Ser z nalotem białej pleśni. Ser Altenburger Ziegenkäse oznacza się zapach...

    Opis sera
  • Ser Bath Cheese Bath Cheese

    Wygląd i konsystencja:Współczesny, wiejski, niepasteryzowany miękki ser biały. Ma kształt kwadratu o gładkiej skórce pokrytej nalotem białej pleśni. Kiedy ser dojrzeje miękka, pokryta jasnym nalotem p...

    Opis sera
  • Ser Bavarian Blue Bavarian Blue

    Wygląd i konsystencja:Bavarian Blue to niebieski ser bawarski - pełnotłusty, miękki, kremowy, okryty delikatną białą skórką, podobną do zewnętrznej otoczki sera Camembert. Skórka jest jadalna. Bavaria...

    Opis sera
  • Bougon    www.mundoquesos.com/search?q=Bougon Bougon

    Wygląd i konsystencja:Ma okrągły kształt o szlachetne, białej penicylinowej skórce. Najczęściej nadaje mu się kształt sera Camembert, ale jest dostępny również w kształcie piramidy, cylindra, poziome...

    Opis sera
  • Brie Révérend

    Wygląd i konsystencja: Brie Reverend jest produkowany na zachodzie Francji w Lotaryngii. Reverend – znaczy Wielebny – na każdym opakowaniu Reverend widzimy sympatycznego mnicha podającego sery. To na...

    Opis sera
  • Brie Saint Benoit

    Wygląd i konsystencja: Brie Saint Benoit to miękki ser z porostem białej pleśni, produkowany we Francji, podobnie jak Camembert, na bazie mleka krowiego. St. Benoit, kiedy dojrzeje, jest półpłynny, p...

    Opis sera
  • Calva d'Auge

    Komponenty i wytwarzanie:Ser ten zanurza się w misce pełnej Calvados (alkohol napój z jabłek), a następnie pozwala im na osadzanie się na 3 do 5 godzin. Po tym sery są pokrywane bułką tartą, pozwalają...

    Opis sera
  • Cambozola

    Wygląd i konsystencja:Cambozola to ser pleśniowy z mleka krowiego o białej skórce podobnej do skórki camemberta i białym miąższu z niebieskimi pleśniowymi plamkami. Jest to kuzyn sera Brie, tylko że z...

    Opis sera
  • Ser Camembert de Normandie Camembert de Normandie

    Przepisy z serem Camembert >>Wygląd i konsystencja:Pierwotnie ten ser był dość suchy i żółto-brązowy, ale po kilku modyfikacjach w procesie produkcji stał się bardziej miękki i ziemisty w smaku,...

    Opis sera
  • Ser Camembert Erival Camembert Erival

    Wygląd i konsystencja: Oryginalny francuski ser z porostem białej szlachetnej pleśni. Charakteryzuje się elastyczną, kremową konsystencją. Komponenty i wytwarzanie: Produkowany jest z mleka krowi...

    Opis sera
  • Camembert Grand Terroir

    Wygląd i konsystencja: Oryginalny francuski ser miękki, z porostem szlachetnej, białej pleśni. Zachwyca doskonałym, kremowym smakiem i niezwykle elastyczną konsystencją. Zawiera 45% tłuszczu w suchej...

    Opis sera
  • Camembert Le Gaslonde

    Wygląd i konsystencja: Ser o poroście białej pleśni z niepasteryzowanego mleka. Oryginalny francuski ser Camembert najwyższej jakości, produkowany na bazie mleka pochodzącego z najlepszych regionów N...

    Opis sera
  • Ser Camembert Le Palet Camembert Le Palet

    Wygląd i konsystencja: Delikatny ser z mleka koziego o poroście białej pleśni. Komponenty i wytwarzanie: Mleko kozie, sól, popdpuszczka, kultury bakterii. Podawanie: Ser stołowy, na deskę ser...

    Opis sera
  • Camembert Le Rustique

    Wygląd i konsystencja:Wersja słynnego francuskiego sera Camembert, pakowana w okrągłe pudełka z charakterystycznym papierem w biało-czerwoną kratkę. Camembert jest tradycyjnym typem sera z Normandii (...

    Opis sera
  • Ser Camembert Pere Eugene Camembert Pere Eugene

    Pochodzenie: Ser z rodziny Camembert. Produkowany w Normandii. Podawanie: Najlepszy do zjedzenia na wczesnym etapie swego dojrzewania, ale również w pełni dojrzałości. Ten ser jest bardzo dobrą...

    Opis sera
  • Camembert Saint Benoit

    Wygląd i konsystencja:Camembert Saint Benoit, tak jak Brie, normandzki camembert jest serem światowej sławy, wytwarzanym na wiele różnych sposobów, które przynoszą rozmaite skutki. Sery sprzedawane po...

    Opis sera
  • Camembert Th Reaux

    Wygląd i konsystencja: Ser o przeroście białej pleśni produkowany z niepasteryzowanego mleka. Oryginalny francuski ser Camembert o najwyższej jakości, produkowany na bazie mleka pochodzącego z najlep...

    Opis sera
  • Capricorn Goat

    Wygląd i konsystencja:Ser w kształcie walca lub sześcianu o czysto białej skórce. Lekko kredowy, jak młody Camembert przed dojrzewaniem, staje się miękki przy krawędziach. Świeża, kremowa faktura wzbo...

    Opis sera
  • Ser Casimir Casimir

    Wygląd i konsystencja:Ser typu Camembert. Dojrzewa 60 dni. Posiada miękkie kremowe tekstury i białą pleśniową skórkę.Ser waży 1 kg.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z mleka krowiego.Wartości odżywcz...

    Opis sera
  • Ser Chevre du Poitou Chevre du Poitou Camembert

    Wygląd i konsystencja:Wytwarzany w kształcie cylindra. Ma kremowe, białe wnętrze i pleśniową, białą skórkę. Produkowany jest z pasteryzowanego mleka koziego.Smak i zapach:Ma charakterystyczny smak koz...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis