SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Brie

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser Blue Castello Blue Castello

    Wygląd i konsystencja:Blue Castello to nowoczesny, kremowy, pleśniowy ser z mleka krowiego. Ser w kształcie pół-księżyca. Wilgotna, naturalna skórka może rozwijać szary, brązowy lub biały meszek pleśn...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesoft.html Boursault

    Wygląd i konsystencja: Ser Boursault ma cylindryczny kształt ze skórką pokrytą meszkiem lekkiej, białej pleśni penicylinowej z różowawymi przebarwieniami. Boursault znany jest z miękkiej konsystencji...

    Opis sera
  • Brie

    Przepisy z serem Brie >>Wygląd i konsystencja:Brie - serki wytwarzane w postaci krążków o średnicy 32,5 - 40 cm i różnej grubości..Gdy miąższ sera jest nadal śnieżnobiały, oznacza to, że sam ser...

    Opis sera
  • Brie de Meaux

    Wygląd i konsystencja:Ser Brie de Meaux to król pośród królewskich Francuskich serów. Miąższ sera jest bardzo zwarty i o jednolitej gęstości. Jego kolor jest bladożółty, przypominające nieco kolor sło...

    Opis sera
  • Brie de Melun

    Wygląd i konsystencjaSer Brie de Melun otoczony jest cienką skórką pokrytą białą pleśnią z brązowymi lub czerwonym plamkami. Ser ma jednolity, słomkowy miąższ. Średnica sera wynosi 32-36 cm, wysokość ...

    Opis sera
  • Brie Révérend

    Wygląd i konsystencja: Brie Reverend jest produkowany na zachodzie Francji w Lotaryngii. Reverend – znaczy Wielebny – na każdym opakowaniu Reverend widzimy sympatycznego mnicha podającego sery. To na...

    Opis sera
  • Brie Rustique

    Wygląd i konsystencja: Jest to ser wyprodukowany z pasteryzowanego mleka krowiego stanowiący alternatywę dla sławnego Brie de Meaux. Jego cechą charakterystyczną jest delikatna tekstura, watowaty nal...

    Opis sera
  • Ser Brie Superlatif Brie Superlatif

    Wygląd i konsystencja:Brie Superlatif to ser z Południowej Afryki. Ser jest duży, ma kształt koła, jego ciężar to 2,5 kg. To klasyczny Francuski ser typu Brie. Jest serem idealnym na specjalne okazje,...

    Opis sera
  • Ser Brie white Green Peppercorns Brie white Green Peppercorns

    Wygląd i konsystencja:Brie white Green Peppercorns to ser podwójnie śmietankowy o miękkich teksturach. Wytwarzany z mleka krowiego w kształcie 1,4kg koła.Wnętrze wypełnione ziarnami zielonego pieprzu ...

    Opis sera
  • Clava Organic Brie

    Wygląd i konsystencja:Jest to ser podpuszczkowy, wegetariański miękki. Pasteryzowany Brie ma pełny kremowy smak, ale nie tak trudny, jak francuski Brie de Meaux. Ser jest wielkim Szkockim przysmakiem....

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesoft.html Coulommiers

    Wygląd i konsystencja:To ser tłusty będący młodszym bratem sera Brie, o wadze 300-500 g., choć niektórzy uważają, że raczej go poprzedzał. Inaczej zwany pleśniowym serem fermentacji powierzchniowej. Z...

    Opis sera
  • Fougerus Fougerus

    Wygląd i konsystencja:Ser należy do grupy serów Brie. Jest to niepasteryzowany, miękki, biały ser w kształcie krążka z penicylinową pleśniową skórką o wadze do 2kg. Gruba aksamitna skórka jest w pełni...

    Opis sera
  • Gippsland Blue

    Wygląd i konsystencja:Ma okrągły kształt z naturalną, pomarańczową skorupką pokrytą białą i niebiesko-szarą pleśnią.Komponenty i wytwarzanie:Gippsland Blue dojrzewa w czasie ośmiu do dziesięciu tygodn...

    Opis sera
  • Ser Jindi Brie Jindi Brie

    Wygląd i konsystencja:Jindi Brie ma płaski, okrągły kształt, gładką, kremową konsystencję i puszystą, białą, penicylinową skórkę. Wnętrze sera jest żółte i uważane za dojrzałe jeśli pod naciskiem palc...

    Opis sera
  • Ser Jubilee Blue Jubilee Blue

    Wygląd i konsystencja:Jubilee Blue to ser w kształcie poziomego walca, pleśniowy, z gładką, aksamitną, miękką, białą skórką wytwarzany z mleka krowiego. Gładki, kremowy, w stylu Brie z małymi plamkami...

    Opis sera
  • Pave d'Affinois

    Wygląd i konsystencja:Jest to miękki, biały, jarski ser wytwarzany z mleka krowiego. Uważany za jeden z najlepszych serów z południowego Rodanu we Francji, wytwarzany wyłącznie przez Fromagerie Guillo...

    Opis sera
  • Pencarreg

    Wygląd i konsystencja: Pencarreg to ekologiczny, jarski, miękki, biały, kremowy ser wytwarzany z mleka krowiego z jadalną skórką i łagodnym smaku. Okres dojrzewania trwa dwa do ośmiu tygodni. Smak...

    Opis sera
  • Petit Morin

    Wygląd i konsystencja:Petit Morin to okrągły, przypominający piłkę nożną ser jest naprawdę niezwykły i dodaje interesującego akcentu każdej desce serów.Smak i zapach:Jego smak jest miękki i orzeźwiają...

    Opis sera
  • Sharpham

    Wygląd i konsystencja:Ser Sharpham wytwarza się w trzech wariantach wagowych : 500 gram, 1 kg i 250 gram, w kształcie bloku. Posiada białą skórkę i miękką konsystencje.Komponenty i wytwarzanie: Ser z...

    Opis sera
  • Somerset Brie

    Wygląd i konsystencja:Jest to prawdopodobnie najlepiej sprzedający się brytyjski, jarski, miękki, biały ser. Najczęściej produkowany jest w kształcie walca z aksamitnie gładką, białą skórką.Komponenty...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis