SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Brazylia

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser Catupiry Catupiry

    Wygląd i konsystencja:Catupiry TM (Portugalska wymowa: ) jest jednym z najbardziej popularnych serów (kremowy ser) w Brazyli. Został odkryty przez włoskiego imigranta Mario Silvestrini w Minas Gerais ...

    Opis sera
  • Coalho

    Wygląd i konsystencja:Ser Coalho ('coalho' ser w portugalskiej wymowie ) jest bardzo lekkim serem produkowanym w Brazylii. Jest to pół-twardy ser, może posiadać dziurki lub nie. Ser ten ma cylindryczn...

    Opis sera
  • Ser Manteiga Manteiga

    Wygląd i konsystencja: Manteiga to maślany ser zwany inaczej 'kremowym' pochodzący z południa Brazylii. Bogaty w witaminy. Używany do deserów. Smak i zapach: Ser Manteiga ma lekko słony i oleisty...

    Opis sera
  • Minas

    Wygląd i konsystencja:Minas to ser tradycyjnie produkowany w Brazylii, stanie Minas Gerais. Jest sprzedawany w trzech wariantach: #Frescal (świeży ser), dojrzewajacy zaledwie od 4 do 10 dni, #Meia-...

    Opis sera
  • Ser Queijo  de Minas Queijo de Minas

    Wygląd i konsystencja: Ser Queijo de Minas wytwarzany jest z mleka krowiego. To półmiękki, biały ser. Dostępny jest w odmianach: # Frescal - świeży, serwowany około 4-10 dni po przygotowaniu, ma ła...

    Opis sera
  • Requeijão

    Wygląd i konsystencja: Requeijão jest serem produkowanym w Portugalii i Brazylii. To portugalski ser biały. Jest solidny i posiada charakterystyczny, bardzo mocny smak. Dojrzewa w koszykach lub pla...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis