SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Tybet

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Chhena

    Wygląd i konsystencja:Chhena (Chhana) jest świeżym, niedojrzałym twarogiem powstałym z mleka krowiego lub bawolego. Jest miękki i delikatny dlatego często wykorzystuje się go deserów. Chhena może być ...

    Opis sera
  • Ser Chhurpi Chhurpi

    Komponenty i wytwarzanie:Chhurpi jest serem wędzonym. Robiony jest z mleka jaka. Mleko jest podgrzewane do temperatury 60 - 65 º C. Przefermentowane mleko poddaje się koagulacji. Następnie wkłada do d...

    Opis sera
  • Ser Chura Kampo Chura kampo

    Wygląd i konsystencja:Chura kampo (Tibetański suszony ser) to ser z Tybetu. Chura kampo jest stworzony z resztek, które pozostają po wygotowaniu się maślanki. Są różne kształty tego sera. Ten ser je...

    Opis sera
  • Flower of Rajya

    Wygląd i konsystencja:Flower of Rajya jest serem z mleka yaka. Pochodzi on z Nepalu, tworzony jest przez Tybetańczyków w połączeniu z Trace Foundation.Komponenty i wytwarzanie:Ser jest podgrzewany, su...

    Opis sera
  • Ragya Yak

    Wygląd i konsystencja:Ragya Yak ma twardą skórkę, na której rozwija się niewielka biała pleśń. Pasta jest jednolita i gęsta, ma zielono-żółty kolor.Komponenty i wytwarzanie:Produkcja trwa od końca cze...

    Opis sera
  • Tibet

    Wygląd i konsystencja:Tibet to półtwardy ser który bierze swoja nazwę od regionu płaskowyżu z Azji Środkowej, gdzie jest robiony. Produkowany z mleka jaka (które jest także używane do wyrobu tybetańsk...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis