SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Normandia

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Baiser de feu   www.mundoquesos.com Baiser de feu

    Wygląd i konsystencja:  Skórka sera pokryta aromatycznymi ziołami.Wewnątrz delikatny,kremowy,w kolorze kości słoniowej.Ser pochodzi z dolnej Normandiii dosłownie oznacza "Pocałunek ognia",gd...

    Opis sera
  • Calva d'Auge

    Komponenty i wytwarzanie:Ser ten zanurza się w misce pełnej Calvados (alkohol napój z jabłek), a następnie pozwala im na osadzanie się na 3 do 5 godzin. Po tym sery są pokrywane bułką tartą, pozwalają...

    Opis sera
  • Camembert Coeur de Lion

    Wygląd i konsystencja:Najbardziej popularny Camembert. Tak samo jak inne prawdziwe camemberty wytwarzany jest w Normandii, nadaje się zarówno do zjedzenia na wczesnym etapie swego rozwoju jak i do poz...

    Opis sera
  • Deauville

    Wygląd i konsystencja:Cechy paszy krów złożonej z traw, ziół i kwiatów oddają to co w serze najlepsze. Jest miękki, lepki i lekko mleczny. Skórka naturalna w kolorzeżółtym.Dojrzewa 7 tygodni. Deauvill...

    Opis sera
  • Le Fronmage Le Fronmage

    Wygląd i konsystencja:Tradycyjny ser cheddar. Ser produkowany w kształcie prostokąta. Ma naturalną zółtą skórkę i żółte wnętrze. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego przy użyciu wegetariańskiej...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis