SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Kanada

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Alfred Le Fermier

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Alfred Le Fermier wytwarzany jest z certyfikowanego ekologicznego surowego mleka krowiego. Prasowany i gotowany. Dojrzewa w okresie od sześciu do ośmiu miesięcy na drewnia...

    Opis sera
  • Allegretto

    Wygląd i konsystencja:Allegretto wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka owczego. Około 400 owiec wypasanych na pastwiskach regionu Abitibi Quebec dostarcza bardzo słodkie mleko. Ser ma kształt cyl...

    Opis sera
  • Baluchon

    Komponenty i wytwarzanie:Baluchon jest wytwarzany przez Les Fromageries Jonathan z mleka krowiego. Ser dojrzewa i robi się miękki, pachnący przez przemywanie jego skóry solanką. Dojrzewa w ciągu dwóch...

    Opis sera
  • Barre à Boulard

    Wygląd i konsystencja: Półmiękka tekstura otoczona naturalną skórką w kolorze kości słoniowej.Gęstą, elastyczną powierzchnie zaszczepiono drożdżami typu Candidum Geotrichum. Komponenty i wytwarza...

    Opis sera
  • Bastidou

    Wygląd i konsystencja:Półmiękka tekstura otoczona naturalną skórką pokrytą nalotem drożdżowym. Wnętrze kredowe przedzielone warstwą zmielonej bazylii. Ser waży 150 gram.Komponenty i wytwarzanie:Wytwar...

    Opis sera
  • Ser Belle Crème Belle Crème

    Wygląd i konsystencja:Jest to ser pleśniowy miękki, kremowy, maślany, z pasteryzowanego mleka krowiego i wzbogacony z dodatkiem śmietany, co widnieje na etykiecie sera"triple cream"  .Smak i...

    Opis sera
  • Bleu Benedictin

    Wygląd i konsystencja:Jest to ser z niebieskimi, głęboko usytuowanymi żyłkami. Skórka lekko szara. Ser zawiera 30% tłuszczu w suchej masie i 43% wilgotności. Całe koło sera wazy 2kg.Komponenty i wytwa...

    Opis sera
  • Bleu d’Élizabeth

    Wygląd i konsystencja:Bleu d’Élizabeth wytwarzany jest w regionie Centre du Québec przez Fromagerie du Presbytère. Wytwarzany w kształcie cylindra obsypany jest ochrą. Wnętrze pół- miękkie zawierające...

    Opis sera
  • Ser Blue Haze Blue Haze

    Wygląd i konsystencja: jest to półmiękki ser pleśniowy z mleka krowiego wędzony na zimno na łupinach orzecha laskowego od 30 do 40 minut w zależności od wielkości sera.Ma naturalną jasnobrązową skórkę...

    Opis sera
  • Borgonzola

    Wygląd i komponenty:Ser jest wytwarzany w kształcie dysku. Posiada białą pleśniową skórkę na swej powierzchni. Wnętrze jest miękkie, aksamitne i dobrze się rozprowadza, miejscowo posiada niebieskie ży...

    Opis sera
  • Bouquetin de Portneuf

    Wygląd i konsystencja: Miękki ser z naturalną skórką w kolorze kości słoniowej, której struktura może być miękka w zależności od długości dojrzewania. Wytwarzany w 60 / 70 gramowych stożkach. Kom...

    Opis sera
  • Ser Cabriole Cabriole

    Wygląd i konsystencja: Ser Cabriole często przemywa się solanką w wyniku czego powstaje lepka pomarańczowa powierzchnia. Wnętrze sera jest miękkie, koloru kości słoniowej. Komponenty i wytwarzanie...

    Opis sera
  • Caprice

    Wyglad i konsystencja: Świeży ser z /lub bez dodatków smakowych, zazwyczaj dodawane są do niego zioła. Waży 120 gram. Dojrzewa dwa tygodnie. Smak i zapach: Jest łagodny w smaku i posiada lekki p...

    Opis sera
  • Ser  Cap Rond Cap Rond

    Wygląd i konsystencja: Jest to mały sera z surowego mleka koziego.Ma naturalną,popielatą skórkę pokrytą pleśnia.Tekstura delikatna i jedwabista.Smak i zapach: Ten ser pachnie mocno kozim mlekiem,z pos...

    Opis sera
  • Ser Casimir Casimir

    Wygląd i konsystencja:Ser typu Camembert. Dojrzewa 60 dni. Posiada miękkie kremowe tekstury i białą pleśniową skórkę.Ser waży 1 kg.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z mleka krowiego.Wartości odżywcz...

    Opis sera
  • Ser Champagnole Champagnole

    Wygląd i konsystencja Champagnole to kozi ser pleśniowy typu Chèvre wytwarzany w kształcie koła o gęstej konsystencji. Skórka płukana w kolorze żółtym. Dojrzewa od 90 do 120 dni w piwnicach. Kom...

    Opis sera
  • Ser Champayeur Champayeur

    Wygląd i konsystencja:Wytwarzany w kształcie koła. Ma ziarniste tekstury i łagodny smak. Jest trochę kredowy, miękki. Skórka jest biała, śmietankowa, o aromacie grzybów i orzechów laskowych. Waży zale...

    Opis sera
  • Champfleury   www.mundoquesos.com/Champfleury Champfleury

    Wygląd i konsystencja:Champfleury jest to nowy miękki ser z pasteryzowanego mleka krowiego, do którego dodaje się śmietany.W czasie dojrzewania skóra przemywana trzy razy, co daje ostry zapach.Ma miek...

    Opis sera
  • Ser Chenal du Moine Chenal du Moine

    Wygląd i konsystencja: Chenal du Moine to miękki ser z płukaną skórką. Wnętrze sera jest w kolorze kości słoniowej z nielicznymi dziurkami. Ser wytwarzany jest w kształcie cylindrycznym o wadze 2,2 k...

    Opis sera
  • Chevalier Double Fine Cream Brie white Fine Herbs Chevalier Double Fine Cream Brie white Fine Herbs

    Wygląd i konsystencja:Chevalier Double Fine Cream Brie white Fine Herbs to kremowy ser miękki, wytwarzany w kształcie koła o wadze 1,2 kg. Koło jest podzielne na trójkaty ważące zaledwie 200g. Wytwarz...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis