SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Austria

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • 2 Monche (2Monks)

    Komponenty i wytwarzanie:2 Monche (2Monks) to ser miękki typu Limburger, wytwarzany z mieszanki mleka krowiego i koziego.Wygląd i konsystencja:Czerwonawy o gładkiej strukturze. Ma kilka jeśli wogóle n...

    Opis sera
  • Ser Achleitner Schosskäse Schlossziege Achleitner Schosskäse Schlossziege

    Wygląd i konsystencja:Achleitner Schosskäse Schlossziege to ser miękki produkowany z mleka krowiego oraz koziego. Krowi zawiera 55% tłuszczu, a kozi 40%. Ser ma formę małego krążka, miążśz żółtoczerwo...

    Opis sera
  • Ser Allgäuer Schmankerlkäse Allgäuer Schmankerlkäse

    Wygląd i konsystencja:Ser Allgäuer Schmankerlkäse jest wytwarzany w kształcie bloku  o wadze 1,6 kg. Pokryty pomarańczową woskowaną skórą. Tekstury półmiękkie o zabarwieniu żółtym. Dojrzewa od 2 do 3 ...

    Opis sera
  • Ser Almliesl Löffelkäse Almliesl Löffelkäse

    Wygląd i konsystencja:Ser Almliesl Löffelkäse wykonywany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Sprzedawany jest w opakowaniach po 200 gram. Ser ma ziarnistą konsystencję. Dostępny jest również ze szc...

    Opis sera
  • Ser Alpbachtaler Heumilchkäse Alpbachtaler Heumilchkäse

    Wygląd i komponenty:Ser Alpbachtaler Heumilchkäse jest wytwarzany z mleka krowiego w sposób tradycyjny. Kształt cylindryczny, spłaszczony.Smak i zapach:Ser posiada charakterystyczny smak pochodzący od...

    Opis sera
  • Ser Alpenkäse Alpenkäse

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Alpenkäse jest to pół twardy ser, wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego w południowej części Oberösterreich.Ser ten dojrzewa ok 8 tygodni. Wytwarzany jest w kształci...

    Opis sera
  • Ser Alpzirler Alpzirler

    Wygląd i konsystencja:Ser Alpzirler wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego wVoitsberg w Styria (Steiermark). Ser jest koloru jasnożółtego, a skórka czerwono-brązowa. Kształt jest cylindryczn...

    Opis sera
  • Amadeus

    Wygląd i konsystencja:Amadeus to półtwardy ser. Ma wnętrze w kolorze żółtym, zwarte i kremowe. Nazwa sera pochodzi od słynnego kompozytora Wolganga Amadeusza Mozarta. Kształt sera jest cylindryczny, o...

    Opis sera
  • Ser Ameisbichler Ameisbichler

    Wygląd i konsystencja: Ameisbichler to półtwardy ser w formie kwadratowego bloku o jasnożółtym miąższu bez oczek, otoczony skórką piaskowego koloru z czerwoną mazią. Wytwarzany jest w górnoaustriacki...

    Opis sera
  • Ser Bachensteiner Bachensteiner

    Wygląd i konsystencja: Kształt przypomina cegłę. Skórkę ma w kolorze złota z odciśniętym wzorem po formie. Miąższ kremowy o zabarwieniu kości słoniowej.Komponenty i wytwarzanie: Ser wytwarzany z mle...

    Opis sera
  • Ser Backsteinkase Backsteinkase

    Wygląd i konsystencja: Wnętrze jest jasno-żółte przechodzące do białego. Zawartośc tłuszczu 45%. Komponenty i wytwarzanie: Wytwarzany z mleka niepoddawanego obróbce termicznej. Dojrzewa 3-4 tygo...

    Opis sera
  • Ser Berg Alm Berg Alm

    Wygląd i konsystencja:Ser Berg Alm wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Ser ma złoto-żółty kolor i posiada liczne otwory. Skórka jest naturalna koloru czerwonego. Ma kształt cylindryczny ...

    Opis sera
  • Ser Bergbaron Bergbaron

    Wygląd i konsystencja:Ser Bergbaron jest półtwardym serem wytwarzanym z pasteryzowanego mleka krowiego. Ser ma żółto-złoty kolor. Posiada duże, okrągłe otwory. Skórka sera jest naturalna koloru czerwo...

    Opis sera
  • Bergfex  źródło: www.schaerdinger.at Bergfex

    Wygląd i konsystencja:Ser Bergfex wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Ser jest koloru kości słoniowej, ma gładką strukturę z niewielkimi otworami. Skórka sera jest naturalna, czerwonawa....

    Opis sera
  • Ser Berggold Camembert Berggold Camembert

    Wygląd i konsystencja:Jest to ser miękki. Produkowany w kawałkach 250g. Ser ma skórkę pokrytą białą pleśnią, wnętrze sera jest miękkie w kolorze jasnożółtym. Wytwarzany z mleka krowiego. Dojrzewa ok. ...

    Opis sera
  • Bergkase

    Wygląd i konsystencja:Bergkase to twardy ser, jest mniejszą formą sera Allgauer Emmentaler. Skórka sera twarda i sucha, a masa ok.30 kg. Ser ma kształt płaskiego cylindra o średnicy 48-80 cm i wysokoś...

    Opis sera
  • Ser Bergkäse Alt Bergkäse Alt

    Wygląd i konsystencja: Bergkäse Alt to górski ser dojrzewający przez 10 miesięcy. Dojrzewanie może być przedłużone o 4-6 miesiący. Wnętrze ma kruche z małymi dziurkami. Komponenty i wytwarzanie: ...

    Opis sera
  • Ser Bergkäse Fondue Bergkäse Fondue

    Wygląd i konsystencja:Ser sprzedawany w kubkach o wadze 400g. Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego. Jest to gotowy ser do fondue....

    Opis sera
  • Ser Bergler Bergler

    Wygląd i konsystencja:Bergler jest wytwarzany w 6 kg spłaszczonych cylindrach o żółtych, twardych teksturach i cienkiej skórce. Dojrzewa 5 miesięcy.Wartości odżywcze:Zawiera 45% tłuszczu w suchej masi...

    Opis sera
  • Berry's Creek Tarwin Blue Portion

    Wygląd i konsystencja: Jest wyjątkowo kremowy, kruchy prawie jak Parmezan. Pakowany w porcje, w kliny po 175gram. Posiada żyłki niebieskiej pleśni. Komponenty i wytwarzanie: Ser wytwarzany w reg...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis