SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Walia

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Acorn

    Wygląd i konsystencja:Acorn to nowoczesny, farmerski ser produkowany w Walii. Niepasteryzowany, jarski, twardy, pochodzi z mleka owczego. Waży 230 gram. Acorn znaczy Żołądź.Komponenty i wytwarzanie:Wy...

    Opis sera
  • Caerfai Cheddar

    Wygląd i konsystencja:Caerfai Cheddar - ser w kształcie cylindrycznym. Ser produkowany w dwóch wagach jeden o wadze 4 do 4,5kg, drugi 10kg. Ser ma spleśniałą skórkę. Produkowany z niepasteryzowanego m...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesfirm.html Caerphilly

    Wygląd i konsystencja:Ser Caerphilly ma zwykle kształt koła o wadze 4 kg, a skórkę o barwie kości słoniowej przykurzonej pszenną mąką. Gdy ser dojrzewa w wilgotnych piwnicach, białe i szare meszki ple...

    Opis sera
  • Caws Preseli

    Wygląd i konsystencja:Ser Caws Preseli wytwarzany jest z mleka krowiego. Jest to dojrzewający, miękki ser. Skórka sera jest błyszcząca, koloru słomkowego a wnętrze jest żółte.Smak i zapach:Owocowy sma...

    Opis sera
  • Celtic Promise

    Wygląd i konsystencja:Celtic Promise to okrągły, nowoczesny, niepasteryzowany, jarski, półmiękki ser. Każdy ser waży ok. 0.65 kg i wygląda jak kluska. Zawartości tłuszczu 48%.Komponenty i wytwarzanie:...

    Opis sera
  • Cwmtawe Pecorino

    Wygląd i konsystencja:Okrągły, jarski, ser twardy wyprodukowany przez Giovanni Irranca w jego gospodarstwie. Ma typowy dla tego rodzaju sera aromat migdałów. Kiedy jest młody, ma konsystencję kremową....

    Opis sera
  • Ser Drewi Sant Drewi Sant

    Wygląd i konsystencja:Ser Drewi Sant wytwarzany jest z mleka krowiego, za pomocą podpuszczki wegetariańskiej.Jest to dojrzewający ser, w kolorze słomkowym, przemywany miodem. Dostępny jest o wadze 1 k...

    Opis sera
  • Ser Gorwydd Caerffili Gorwydd Caerffili

    Wygląd i konsystencja:Gorwydd Caerffili - ser w kształcie koła. Skórka w kolorze brązowym z lekkim nalotem białej pleśni. Wnętrze w kolorze jasnożółtym. Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego....

    Opis sera
  • Harlech

    Wygląd i konsystencja:Jest to Cheddar wytwarzany z pasteryzowanego mleka przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej z dodatkiem chrzanu i posiekaną natką pietruszki. Konsystencja gładka i kremowa pokryta...

    Opis sera
  • Harlech Horseradish

    Wygląd i konsystencja: Harlech jest podobny do sera Cheddar. Harlech Horseradish ma gładką konsystencję i niepowtarzalny smak, gdyż do jego produkcji dodaje się mieszaninę chrzanu i pietruszki. Ser p...

    Opis sera
  • Lammas

    Wygląd i konsystencja:Ser wytwarzany w kształcie koła o wadze 4,5kg. Sprzedawany również w rundach o wadze 200-300g i 1kg. Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka owczego. Ser produkowany w różnych odmi...

    Opis sera
  • Little Black Bomber Little Black Bomber

    Wygląd i konsystencja:Ser ma kształt cylindryczny. Sprzedawany w różnych wielkościach, jego waga waha się od 200g do 3kg. Skórka sera pokryta czarnym woskiem, który w bardzo łatwy sposób można usunąć....

    Opis sera
  • Ser Llanboidy Llanboidy

    Wygląd i konsystencja:Llanboidy to jeden z najbardziej ulubionym serów walijskich wytwarzanych z mleka krowiego, produkowanych przez Sue Jones. Zwykle ma kształt koła. Ser zaliczany do grupy serów Che...

    Opis sera
  • Llanboidy Cheese

    Wygląd i konsystencja: Ma kształt cylindryczny. Ten ser jest wyjątkowo płynny, niemal o jedwabistych fakturach. Komponenty i wytwarzanie: Ser wytwarzany z mleka krowiego. Wytwarzany ręcznie w tra...

    Opis sera
  • Ser Perl Las Perl Las

    Wygląd i konsystencja:Ser Perl Las wytwarzany jest z krowiego mleka. Ser ma żółte wnętrze z niebieskimi przerostami pleśni i ma kremową konsystencję. Sprzedawany jest w kształcie koła o wadze 2,5 kg o...

    Opis sera
  • Perl Wen - Organic

    Wygląd i konsystencja:Ser Perl Wen - Organic posiada cechy charakterystyczne zarówno dla Caerphilly i Brie. Może być spożywany na prawie każdym etapie dojrzewania. W miarę dojrzewania staje się jaśnie...

    Opis sera
  • Ser Pont Gar Blue Pont Gar Blue

    Wygląd i konsystencja:Pont Gar Blue - ser miękki, lepki w kształcie koła o długości 11cm, wysokości 4cm, waży 250g. Skórka jasno-żółta. Wnętrze kremowe jasno-żółte z przerostami pleśni.Komponenty i wy...

    Opis sera
  • Red Devil Red Devil

    Wygląd i konsystencja:Ser w kształcie cylindrycznym, waży ok. 3kg. Sprzedawany również w kawałkach 200g. Ma grubą, czerwoną skórkę pokrytą woskiem. Skórę tę jednak można łatwo usunąć. Wytwarzany z mle...

    Opis sera
  • Red Dragon (Y-Fenni)

    Wygląd i konsystencja:Red Dragon (Y-Fenni) to ser stworzony przez młode pokolenia, nowoczesny, ale oparty na starych metodach. Red Dragon jest doskonałym, zwartym, gładkim serem typu Cheddar. Ser jest...

    Opis sera
  • Teifi

    Wygląd i konsystencja:Teifi pochodzi z Walii i wytwarzany jest z mleka krowiego. Jest niepasteryzowanym, ekologicznym, jarskim serem i ze względu na swoją fakturę, zaliczany jest do serów twardych.Kom...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis