SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Rosja

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser Aragatski Aragatski

    Wygląd i konsystencja: Aragatski to ser podpuszczkowy, twardy o ostrym smaku z mleka owczego z dodatkiem krowiego produkowany na Kaukazie. Produkcja odbywa się na terenie górzystym.Skórka sera Araga...

    Opis sera
  • Czanach

    Wygląd i konsystencja:Czanach to ser podpuszczkowy, dojrzewający, robiony w dawnej ZSRR, na Kaukazie, z mleka krowiego, owczego i koziego. Sery te dojrzewają i są przechowywane w roztworze solnym, nie...

    Opis sera
  • Daralagjazsky

    Wygląd i konsystencja:Daralagjazsky jest serem doskonale znanym w całej Rosji.Komponenty i wytwarzanie:To ser wytwarzany albo z mleka owczego albo krowiego. Twaróg jest solony, a następnie dodaje się ...

    Opis sera
  • Dorogobużski

    Wygląd i konsystencja: Dorogobużski to ser podpuszczkowy, dojrzewajacy, miękki, robiony z mleka krowiego w byłym ZSRR. Miąższ ma miękki, bez oczek, lub z nieregularnymi oczkami. Skóra pokryta jest ma...

    Opis sera
  • Ser Estoński Estoński

    Wygląd i konsystencja:Ser Estoński to ser podpuszczkowy, dojrzewający, twardy, z mleka krowiego, robiony na terenach dawnej ZSRR, o oczkach małych, okrągłych, skórce twardej i suchej. Zawartość tłuszc...

    Opis sera
  • Южный сыр - Jużnyj ser Jużnyj

    Wygląd i konsystencja:Ser Jużnyj robiony jest w dawnej ZSRR, z mleka owczego lub z dodatkiem mleka koziego, albo krowiego. Jest to ser podpuszczkowy, dojrzewający, twardy. Miąższ sera o oczkach niereg...

    Opis sera
  • Kaliniński

    Wygląd i konsystencja: Kaliniński to ser podpuszczkowy, dojrzewający, miękki, robiony z mleka krowiego w dawnej ZSRR, zblizony do sera Dorogobużkiego. Zawartość tłuszczu wynosi nie więcej niż 50%. ...

    Opis sera
  • Kostroma

    Wygląd i konsystencja:Ser Kostroma produkuje się z mleka krowiego, do którego dodaje się sól i kwasek. Zsiadłe mleko jest podgrzewane w niskiej temperaturze. Dojrzewanie trwa co najmniej sześć tygodni...

    Opis sera
  •  Ser Rossiskij Rossiskij

    Pochodzenie:Ser produkowanyjest  w różnych regionch Rosji.Rossiskij jest jednym z najbardziej znanych serów sowieckich za granicą,gdzie trafia większość produkcji tego sera.Wygląd i konsystencja: ser ...

    Opis sera
  • Ser Sovietsky Sovietsky

    Wygląd i konsystencja:Ser półtwardy. Wnętrze w kolorze żółtym, jednolite, gładkie z małymi okrągłymi otworkami. W tych otworkach czasami tworzą tzw. "łzy", które świadczą o tym,że ser jest w...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis