SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Argentyna

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Mar del Plata

    Wygląd i konsystencja:Żółty, twardy ser, z dziurami. Ma owalny kształt, powleczony jest woskiem.Smak i zapach:Ser słodki i miękki.Pochodzenie:Pochodzi z Argentyny z regionu Pampas.Podawanie:Idealny do...

    Opis sera
  • Pategras

    Wygląd i konsystencja:Ser Pategras jest wytwarzany w kształcie spłaszczonej piłki, walca o wadze 4kg z woskowaną czerwoną skórką. Tekstura zwarta, twarda z drobnymi oczkami. Elastyczna konsystencja zi...

    Opis sera
  • Ser Pategrás Pategrás

    Wygląd i konsystencja:Pategrás to ser półtrwardy z mleka krowiego. Skórka woskowana. Wnętrze elastyczne, jędrne, w jednolitym żółtym kolorze, ze zlewającymi się dziurkami. Zawartość tłuszczu: 41%-do 4...

    Opis sera
  • Reggianito

    Wygląd i konsystencja:Reggianito jest podobny do włoskiego sera Parmigiano Reggiano, stosowany głównie do tarkowania. Reggianito jest bardzo lubianym serem. Ponieważ ten ser jest objętościowo mniejszy...

    Opis sera
  • Sardo

    Wygląd i konsystencja:Sardo to ser do tarkowania, podobny do włoskiego sera Romano.Komponenty i wytwarzanie:Ser Sardo jest produkowany w kształcie małego bochenka, o wadze około 3 kilogramów. Dodaje m...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis