SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Wielka Brytania

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Allerdale

    Wytwarzanie i komponenty: Allerdale jest serem miękkim, pełnotłustym. Wytwarzany jest z niepasteryzowanego koziego mleka z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki.Zawartość tłuszczu: 45%.Wygląd i konsys...

    Opis sera
  • Ser Amber Amber

    Wygląd i konsystencja:Ser Amber jest dojrzałym serem typu Cheddar. Produkowany przez Snowdonia Cheese Company. Ser wytwarzany jest z mleka krowiego, przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej i zmieszany...

    Opis sera
  • Ser Appledore Appledore

    Wygląd i konsystencja:Appledore jest to kremowy serLancashire, wytwarzany w Ormskirk z pasteryzowanego mleka krowiego, przy użyciu wegetariańskiej podpuszczki. Ser jest z dodatkiem platków jabłka i p...

    Opis sera
  • Bagborough Brie Bagborough Brie

    Wygląd i konsystencja:Ser ma kształt cylindryczny. Skórka pokryta białą pleśnią, wnętrze w kolorze jasnożółtym. Produkowany z niepasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem podpuszczki wegetariańskiej....

    Opis sera
  • Bakesey Meadow

    Wygląd i konsystencja:Ser Bakesey Meadow wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka koziego przt użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Produkowany przez Debbie Mumford na osiedlu Sharpham w hrabstwie De...

    Opis sera
  • Balderson Heritage

    Wygląd i konsystencja:Dojrzewanie sera trwa 36 miesięcy. Posiada suche tekstury z kryształkami soli. Jest typem Cheddar.Smak i zapach:Przyjemnie pikantny.Podawanie:Podawane jako przekąska z łososiem.P...

    Opis sera
  • Ser Ballyoak Ballyoak

    Wygląd i konsystencja:Ballyoak to ser z pasteryzowanego mleka krowiego, dojrzewający w tradycyjnych formach, na zakończenie procesu wędzony w dymie z drzewa dębowego. Dąb nadaje serom ich niepowtarzal...

    Opis sera
  • Ser Baltic Baltic

    Wygląd i konsystencja:Baltic ser pół-miękki o okrągłym kształcie o średnicy 18cm, wysokości 4cm. Ser waży ok. 1,8kg. Skórka w kolorze orzechowym, wnętrze jasnożólte.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany...

    Opis sera
  • Ser Basilano Basilano

    Wygląd i konsystencja:Ser Basilano jest serem świeżym, produkowanym z pasteryzowanego mleka owczego.Posiada kruche tekstury. Nadaje się dla wegetarian. Ser jest z dodatkiem ziół tj.bazylia, rozmaryn i...

    Opis sera
  • Beacon Fell traditional Lancashire cheese

    Komponenty i wytwarzanie: Ser twardy, kruchy na kremowo, dojrzewający do 24 miesięcy. Ser jest wytwarzany z mleka krowiego, produkowany w Lancashire. Jest jednym z serów Singleton z woskowaną skórką...

    Opis sera
  • Beltane

    Wygląd i konsystencja:Ser Beltane wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka owczego rasy Friesland. Dojrzewa do 18 miesięcy. Ma łagodny smak, a jego struktura przypomina hiszpański ser owczy. Dostępny j...

    Opis sera
  • Bestbier Blue Bestbier Blue

    Wygląd i konsystencja:Ser ma kształt cylindryczny. Skórka pokryta białą pleśnią o dość nieregularnej teksturze. Środek z dość rozproszonymi otworami o nieregularnych kształtach. Wnętrze sera o jasnożó...

    Opis sera
  • Bestbier Brie Bestbier Brie

    Wygląd i konsystencja:Ser ma płaski, cylindryczny kształt. Skórka pokryta białą pleśnią. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Ciekawostką może być fakt,...

    Opis sera
  • Bestbier Crumble Bestbier Crumble

    Wygląd i konsystencja:Jest to ser kruchy, któryma kształt cylindryczny. Skórka w kolorze jasnobrązowym. Wnętrze z niewielkimi rzadko rozproszonymi otworami. Środek w kolorze jasnożółtym. Wytwarzany z ...

    Opis sera
  • Ser Binham Blue Binham Blue

    Wygląd i konsystencja:Binham Blue to ser miękki, pleśniowy. Wnętrze z porostem niebieskiej pleśni. Jest to niewielki ser o kształcie cylindrycznym.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z mleka krowiego....

    Opis sera
  • Ser  Birdoswald  Birdoswald

    Wygląd i konsystencja:Ser ma kształt cylindryczny. Skórka pokryta pleśnią, wnętrze w kolorze żółtym. We wnętrzu możemy dostrzec niewielkie rzadko rozproszone otwory. Ser jest wytwarzany z niepasteryzo...

    Opis sera
  • Ser Birdwood Blue Birdwood Blue

    Wygląd i konsystencja:Birdwood Blue to półmiękki ser z delikatnymi plamkami pleśni. Produkowany z mleka krowiego niepasteryzowanego. Jest to ser odpowiedni dla wegetarian. Wytwarzany w Wielkiej Brytan...

    Opis sera
  • Ser Black-eyed Susan Black-eyed Susan

    Wygląd i konsystencja:Ser ma okrągły kształt i waży 150g. Średnica 10cm, wysokość 2,5cm. Skórka pokryta białą pleśnią z dodatkiem walcówki z czarnego pieprzu. Jest to ser miękki, wytwarzany z pasteryz...

    Opis sera
  • Ser Blacksticks Blue Blacksticks Blue

    Wygląd i konsystencja:Ser ma kształt cylindryczny. Wnętrze sera w kolorze żółtym z przerostem pleśni. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Ser dojrzewa ok. 8 tygodni. Ser ma pikantny smak. Wyt...

    Opis sera
  • Blacksticks Silk

    Wygląd i konsystencja:Ser Blacksticks Silk to niebieski ser wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego produkowany przez firmę Butler w Wilson, który jest obszarem rolniczym w Inglewhite w pobliżu Pre...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis