SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Australia

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Aussie Jack

    Wygląd i komponenty:Aussie Jack wykonany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Wnętrze sera jest suche, koloru żółtego, zwarte, nadające się do tarcia. Ser Aussie Jack posiada koronkowe, malutkie dzi...

    Opis sera
  • Ser Blue Heart (Cuore Blu) Blue Heart (Cuore Blu)

    Wygląd i konsystencja:Ser Blue Heart (Cuore Blu) jest wytwarzany z połączenia sera żółtego i sera pleśniowego. Wytwarzany z mleka krowiego z dodatkiem zwierzęcej podpuszczki. Waży 250 g.Podawanie:Ser ...

    Opis sera
  • Blue Opal Tasmanian Heritage

    Wygląd i konsystencja:Ser Blue Opal Tasmanian Heritage jest wytwarzany w kształcie koła. Ser posiada miękkie, maślane tekstury i jest typem brie. Konsystencja kremowa, przeplatana niebieskimi żyłkami...

    Opis sera
  • Blue Vein

    Wygląd i konsystencja:Ser Blue Vein jest wyrabiany z mleka owczego w Izraelu. To miękki ser podpuszczkowy, przerośnięty niebieskozieloną pleśnią, która pokrywa również miękką skórkę. Masa serowa wynos...

    Opis sera
  • Bocconcini (Australia)

    Wygląd i konsystencja:Bocconcini to ser podobny do świeżego sera Mozzarella, wytwarzana w różnych rozmiarach, pakowana zarówno w wodzie jak i w solance. Inne typy świeżej Mozzarelli, takie jak Fiore d...

    Opis sera
  • Bushranger Gold

    Wygląd i konsystencja:Bushranger Gold to ser stworzony w 100% z mleka koziego z płukaną pomarszczoną skórką w kolorze kości słoniowej, z zawartością wegetariańskiej podpuszczki. Gdy ser jest młody sma...

    Opis sera
  • Ser Cilia Cilia

    Wygląd i konsystencja:Cilia to miękki ser pleśniowy z mleka koziego, podobny do sera Camembert de Normandie. Dojrzewa trwa około 9 tygodni, podczas ktorych rozwija się skórka pokryta białą pleśnią z l...

    Opis sera
  • Coon

    Wygląd i konsystencja:Coon to marka sera Cheddar. Produkowany przez Mleczarnię 'Dairy Farmers' w Australii. Pierwszy raz przedstawiony w 1931 przez Freda Walkera. Podobno ser nosi nazwę od imienia ame...

    Opis sera
  • Cotto

    Wygląd i konsystencja:Cotto to miękki, dietetyczny ser produkowany z chudego mleka. Ma kremowobiały kolor, świeży, delikatny, łagodny smak, zwartą konsystencję i kształt koła. Jest dość miękki, lecz ł...

    Opis sera
  • Deep Blue Tasmanian Heritage

    Wygląd i konsystencja:Ser pleśniowy, kruchy zawierający niebieskie żyłki pleśni. Ser Deep Blue Tasmanian Heritage jest dostępny w opakowaniach 140g lub cięty na zamówienie z koła.Smak i zapach:Lekko s...

    Opis sera
  • Feta Australijska

    Wygląd i konsystencja:Australijski ser Feta, wytwarzany z mleka krowiego jest półmiękkim, białym serem z unikalną fakturą i smakiem ze względu na proces produkcyjny, jakiemu jest poddawany.Komponenty ...

    Opis sera
  • Ser Fibonacci Fibonacci

    Wygląd i konsystencja: Fibonacci to ser z mleka koziego o miekkiej, płynnej konsystencji. Zapach sera i jego smak mają ziołowy odczyn. Skórka jest cienka z białym nalotem pleśni. Komponenty i wyt...

    Opis sera
  • Fingal Golda

    Wygląd i konsystencja: Ser Fingal Golda ma jednorodną strukturę, kremową jak masło, z pomarańczową skórką i białą pleśnią. Komponenty i wytwarzanie: Fingal Golda jest dojrzałym miękkim serem wyko...

    Opis sera
  • Fior Di Latte

    Wygląd i konsystencja:Fior di Latte to miękki, pulchny ser typu Mozzarella wytwarzany z krowiego mleka w kształcie małych kulek ważących około 130 -150g.Smak i zapach:Łagodny mleczny smak.Podawanie:Se...

    Opis sera
  • Gippsland Blue

    Wygląd i konsystencja:Ma okrągły kształt z naturalną, pomarańczową skorupką pokrytą białą i niebiesko-szarą pleśnią.Komponenty i wytwarzanie:Gippsland Blue dojrzewa w czasie ośmiu do dziesięciu tygodn...

    Opis sera
  • Goldenbelle

    Wygląd i konsystencja:Goldenbelle to miękki ser wytwarzany wyłącznie z mleka krów rasy Brown Swiss. Pokryty jest szafranową skórką, na której widoczne są sploty białej pleśni. Struktura sera gładka i ...

    Opis sera
  • Grabetto

    Wygląd i konsystencja: Grabetto to nowoczesny, wiejski, przypominający naparstek, ser z mleka koziego. Ser ma różny smak w zależności od wieku oraz półtwardą teksturę. Istnieje tez odmiana tego sera ...

    Opis sera
  • Ser Gunnamatta Gold Gunnamatta Gold

    Wygląd i konsystencja:Stworzony z 100% certyfikowanego, ekologicznego krowiego mleka i wegetariańskiej podpuszczki. Tekstura sera jest półtwarda, łagodna. Ser ma skomplikowany wędzony smak. Aromat i s...

    Opis sera
  • Heidi Gruyere

    Wygląd i konsystencja:Heidi Gruyere to jarski, twardy ser z mleka krowiego. Ser ma zwartą konsystencję, podobną do francuskiego sera Beaufort, z niewielkimi, chrupiącymi cząstkami.Smak i zapach:Słodki...

    Opis sera
  • Holy Goat Pandora

    Wygląd i konsystencja:Holy Goat Pandora to mały ser kozi w postaci bębna produkowany według tradycyjnej francuskiej receptury na ekologicznej farmie Sutton Grange u stóp Mount Alexander w Australii. D...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis