SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Finlandia

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Ser Aura Aura

    Wygląd i konsystencja:Aura jest niebieskim, pleśniowym serem, wytwarzanym z mleka krowiego. Jest dostępny w dwóch odmianach; normalnej - ser dojrzewa przez 6 tygodni i silniejszej - ser Aura Gold, doj...

    Opis sera
  • Ser Juustoleipa Juustoleipa

    Wygląd i konsystencja:Ser Leipäjuusto jest okrągły, o różnych rozmiarach, wytwarzany z mleka krowiego lub z mleka renifera. Pod chrupiącą powierzchnią kryje się kremowy i gładki ser.Komponenty i wytwa...

    Opis sera
  • Ser Kreivi Kreivi

    Wygląd i konsystencja: Kreivi to rodzaj fińskiego sera, który jest produkowany z krowiego mleka. Zalicza się do serów dojrzewających, półtwardych oraz podpuszczkowych. Miąższ sera Kreivi posiada dość...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chessoft.html Lappi

    Wygląd i konsystencja:Ser Lappi ma twardą strukturę, kolor kości słoniowej oraz nieregularne małe oczka. Dostępny w kształcie bloku o wadze 2.8 kg.Komponenty i wytwarzanie:Lappi jest wykonany z części...

    Opis sera
  • Luostari

    Wygląd i konsystencja:Luostari to rodzaj fińskiego sera, który jest produkowany z krowiego mleka. Zaliczany do serów podpuszczkowych oraz dojrzewających.Komponenty i wytwarzanie:Produkowany od 1953 ro...

    Opis sera
  • Munajuusto

    Wygląd i konsystencja:Ser Monajuusto jest świeżym, wiejskim, tradycyjnym serem, koloru bialego, czasem na wierzchu jest nakrapiany brązowym pigmentem. Wytwrzany jest z krowiego mleka lub mleka renifer...

    Opis sera
  • Ser Mustapekka Mustapekka

    Wygląd i konsystencja:Mustapekka (dosł. "Czarny Piotruś") to serek przyprawione papryką i pokryty zgniecionym czarnym pieprzem. Ser jest obecnie produkowany przez Valio Ltd. Mustapekka ma mo...

    Opis sera
  • Ser Oltermanni Oltermanni

    Wygląd i konsystencja: Oltermanni to gładki, łagodny i kremowy ser. Wytwarzany jest w kształcie cylindrycznym o wadze 250 gram i 500 gram. Posiada żółte tekstury. Komponenty i wytwarzanie: Ser O...

    Opis sera
  • Raejuusto

    Wygląd i konsystencja:Raejuusto to ser o konsystencji twarogu. Sprzedawany w plasikowych kubkack o wadze 200g.Komponenty i wytwarzanie:Raejuusto wykonany jest z mleka krowiego.Podawanie:Podawany jako ...

    Opis sera
  • Ser Ritari Ritari

    Komponenty i wytwarzanie: Ser Ritari jest produkowany z mleka krowiego, jego dojrzewanie trwa do 10 miesięcy. Podawanie: Ritari to idealny ser śniadaniowy, stosowany także jako dodatek do piecz...

    Opis sera
  • Ser Turunmaa Turunmaa

    Wygląd i konsystencja:Turunmaa to tradycyjny, farmerski półtwardy ser bez skórki, w kształcie bębna o bladożółtym kolorze. Konsystencja sera jest dość spójna i sprężysta.Komponenty i wytwarzanie:Produ...

    Opis sera
  • Ser Wasabi Beemster's Gouda Wasabi Beemster's Gouda

    Wygląd i konsystencja: Wnętrze ma w kolorze kości słoniowej gładkie i kremowe z małymi dziurkami. Wytwarzany w kształcie koła o wadze 5 i 10 kg. Pokryty jest żółtą woskowiną.Smak i zapach Pikantny a...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis