SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Holandia

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Arina

    Wygląd i konsystencja:Jest to łagodny ser półmiękki, kremowy o zabarwieniu kości słoniowej bez dziurek. Dobrze się topi. Ser typu Gouda. Dojrzewa 4 miesiące.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z paste...

    Opis sera
  • Baby Gouda Uniekaas

    Wygląd i konsystencja:Ser wytwarzany w 500 gramowych kołach o zwartych teksturach w kolorze żółtym.Komponenty i wytwarzanie:Gouda to ser tradycyjnie wytwarzany od wieków w Holandii. Współcześnie Gouda...

    Opis sera
  • Ser Baie Peppah Baie Peppah

    Wygląd i konsystencja:Dojrzewający 1 miesiac ser wytwarzany w kształcie koła z dodatkiem owocu afrykańskiej Peppadew . Wnętrze zwarte o zabarwieniu żółtym z cząstkami roślinnymi. Waży 5 kilo.Smak i za...

    Opis sera
  • Basiron Pesto

    Wygląd i konsystencja:Jest to zielona Gouda. Połączenie sera Gouda i Pesto daje ten charakterystyczny smak sera. Jego zielony kolor wygląda świetnie na półmisku serów.Komponenty i wytwarzanie:Jego skł...

    Opis sera
  • Ser Basiron Rosso Basiron Rosso

    Wygląd i konsystencjaBasiron Rosso to czerwona Gouda. Połączenie sera Gouda i  czerwonych pomidorów oraz włoskich ziół co daje charakterystyczny smak sera. Jego czerwony kolor wygląda świetnie na kana...

    Opis sera
  • Ser Beemster Graskaas Beemster Graskaas

    Wygląd i konsystencja:Beemster Graskaas jest to młody, holenderski ser wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa przez okres 1 miesiąca. Ser ma żółte, kremowe wnętrze a skórka jest woskowa...

    Opis sera
  • Ser Bettine Grand Cru. Bettine Grand Cru

    Wygląd i konsystencja:Ser Bettine Grand Cru to holenderski pół-twardy ser wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego. Dojrzewa przez 10 miesięcy. W 2006 roku został wybrany Best Sery Świata na wystawi...

    Opis sera
  • Ser Biogarde Biogarde

    Wygląd i konsystencja: Biogarde jest to miękki, kremowy i świeży ser o zabarwieniu żółtym, niezawierający dziurek w swej masie. Wytwarzany w kształcie koła powleczony żółtą woskowiną. Ser o wadze 10k...

    Opis sera
  • Ser Blaak Blaak

    Wygląd i konsystencja: Posiada jadalną, czarną skórę utworzoną z warstwy popiołu. Popiół pomaga utrzymać kwasowość i wilgotność w czasie jego dojrzewania. Rezultatem tego jest ser w stylu włoskim, pó...

    Opis sera
  • Black Label Uniekaas

    Smak i zapach: Bez względu na to czy wyraźniej czuć słodycz, czy kwas, przebija się mocna nuta orzechowa. Na finiszu ser jest pikantny, co predystynuje go do połączeń z winami słodkimi. W zależności ...

    Opis sera
  • Ser Boerenkaas Boerenkaas

    Wygląd i konsystencja:Jest serem twardym. Tekstura jest sucha. Co najmniej połowa mleka musi pochodzić z własnego stada. Ser waży od 9 do 14kg.Komponenty i wytwarzanie:Tworzy się go z surowego mleka p...

    Opis sera
  • Boerenkaas Gouda

    Wygląd i konsystencja: Produkowany jest w kształcie cylindra z żółtą woskowiną. Miąższ sera półtwardy żółty z nielicznymi dziurkami. Całe koło waży 12 kilo. Komponenty i wytwarzanie: Wytwarzany ...

    Opis sera
  • Boeren Leidenkaas Boeren Leidenkaas

    Wygląd i konsystencja:Boeren Leidenkaas to tradycyjny wiejski, twardy ser holenderski wytwarzany z mleka krowiego.Skórka jestbarwiona przy użyciu anatta (naturalnego barwnika),Na pomarańczowo-czerwone...

    Opis sera
  • Ser Cantenaar Cantenaar

    Wygląd i konsystencja: Pół-twardy ser z obniżoną zawartością tłuszczu i soli. Wytwarzany w kształcie koła, pokryty pomarańczową woskowiną. Wnętrze w kolorze kości słoniowej zawiera kryształki soli św...

    Opis sera
  • Chevrelait Chevrelait

    Wygląd i konsystencja: Wytwarzane w kształcie walca, z jadalną, brązową skórką i wnętrzem blado białym. Podobny do wędzonej Goudy. Komponenty i wytwarzanie: Wykonany z pasteryzowanego mleka kozie...

    Opis sera
  • Chevrette

    Wygląd i konsystencja: To oryginalny kozi, twardy ser o delikatnym i łagodnym smaku. Podawanie: Ser bywa podawany z pieczywem, na desce serowej, używany do pizzy, zapiekanek, tostów. Jest bogaty...

    Opis sera
  • Ser Classe Royale alt Classe Royale alt

    Wygląd i konsystencja: Silny i dojrzały ser dojrzewający 12 miesiecy. Całe koło waży około 6 kilo. Posiada wnętrze w kolorze jasnożółtym z dziurkami. Pokryty czerwoną skórką woskowaną. Wartości o...

    Opis sera
  • Ser Cornelia Cornelia

    Komponenty i wytwarzanie: Kozi ser zawierający w swej masie nasiona kolendry. Wytwarzany w południowej części Niderlandów w pobliżu Eindhoven. Jest to ser półtwardy .Dojrzewa 60 dni....

    Opis sera
  • Da Vinci

    Wygląd i konsystencja:Ser Da Vinci produkowany jest z mleka krowiego. Jest serem typu Gouda przyprawiony pomidorami, oliwkami i przyprawami Morza Śródziemnego. Ser ten idealny jest jako przekąska, na ...

    Opis sera
  • Ser Dolaner Dolaner

    Wygląd i konsystencja:Dolaner to półtwardy ser koloru żółtego z nieregularnymi dziurkami.Komponenty i wytwarzanie:Dolaner produkowany jest z mleka krowiego, jego dojrzewanie trwa minimum 9 miesięcy.S...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis