SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: USA

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Acapella

    Wygląd i konsystencja: Acapella jest miękkim serem z mleka koziego. Ser występuje w różnych formach, takich jak: -Pyramid – w kształcie piramidy, suchy i jędrny, (około 7 uncji, czyli około 0,2 kg)...

    Opis sera
  • Alleghany Chevre

    Komponenty i wytwarzanie:Alleghany Chevre jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki. To ser świeży, jego produkcja zajmuje 3-4 dni.Posiada kruche tekstury...

    Opis sera
  • Amablu

    Wygląd i konsystencja:Amablu to rzemieślniczy ser typu gorgonzola z lekkimi przerostami niebieskiej pleśni. Ser produkowany jest z mleka krowiego. Dojrzewa około 75 dni.Smak i zapach: Smak sera Amabl...

    Opis sera
  • Amerykańskie Asiago

    Wygląd i konsystencja:American Asiago jest inny niż włoskie Asiago zarówno w teksturach, jak i w smaku. Nie ma żadnych dziur i ser jest znacznie ostrzejszy niż włoski.Smak i zapach:Asiago Amerykański ...

    Opis sera
  • Ser Appalachian Appalachian

    Wygląd i konsystencja:Ser Appalachian posiada elastyczny miaższ koloru słomy oraz skórkę pokrytą pleśnią. Podobny w stylu do francuskiego sera Tomme.Komponenty i wytwarzanie:Produkowany z mleka krów r...

    Opis sera
  • Apple Smoked Cheddar

    Wygląd i konsystencja:Wytwarzany w kształcie koła o wadze 12 lb.Średnica koła wynosi 10 cm, wysokośc 4 cm. Skóra o zabarwieniu czerwonym, wnętrze zwarte, kremowe w kolorze kości słoniowej.Komponenty i...

    Opis sera
  • Ascutney Mountain

    Wygląd i konsystencja:Ser Ascutney Mountain podobny jest do europejskich serów alpejskich jak Gruyere, Appenzeller, lub Comte. Ascutney Mountain posiada zwartą konsystencję, z oczkami rozsianymi po ca...

    Opis sera
  • Ser Atalanta Creamy Blue Atalanta Creamy Blue

    Wygląd i konsystencja:Atalanta Creamy Blue to kremowy ser pleśniowy, o pokaźnej wadze, wytwarzany w kształcie cylindra. Tekstury ma półtwarde, o jasno żółtym kolorze z niebieską pleśnią. Miąższ tłusty...

    Opis sera
  • Bababloo

    Wygląd i konsystencja: Wytwarzany w kształcie cylindrycznym. Ser pleśniowy dojrzewa w piwnicach od 90 dni do 6 miesięcy. Półmiękki w kolorze jasno żółtym z grubymi, poziomymi, ciemnoniebieskimi żyłka...

    Opis sera
  • Bad Axe

    Wygląd i konsystencja:Ser Bad Axe ma kremową, półmiękką teksturę otoczoną ciemnym woskiem, która utrzymuje wilgotność sera.Komponenty i wytwarzanie:Bad Axe wytwarzany jest ręcznie z pasteryzowanego ml...

    Opis sera
  • Ser Bagel Bagel

    Wygląd i konsystencja:Bagel to świeży serek produkowany z mleka koziego. Posiada miękkie kremowe tekstury o zabarwieniu śnieżnobiałym. Wytwarzany bez konserwantów. Waży 162 g.Smak i zapach:Świeży mlec...

    Opis sera
  • Ser Bakers Bakers

    Wygląd i konsystencja: Bakers jest serem o łagodnym mlecznym smaku, białym kolorze i miękkiej teksturze. Ten rodzaj sera jest wykorzystywany głównie w pieczonych produktach spożywczych. Wygląda jak ...

    Opis sera
  • Barat

    Wygląd i konsystencja: Jasny miąższ sera Barat otacza chropowata, charakterystyczna skórka. Komponenty i wytwarzanie: Barat wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego, dojrzewanie trwa...

    Opis sera
  • Barely Buzzed

    Wygląd i konsystencja:Gładka tekstura sera Barely Buzzed i charakterystyczna skórka, powstaje dzięki nacieraniu sera mieszanką kawy i lawendy.Komponenty i wytwarzanie:Barely Buzzed produkowany jest z ...

    Opis sera
  • Baserri

    Wygląd i konsystencja:Gładka tekstura sera Baserri otoczona jest naturalną pomarańczową skórką powstałądzięki płukaniu sera w solance.Komponenty i wytwarzanie:Baserri wytwarzany jest z mleka owczego, ...

    Opis sera
  • Bayley Hazen Blue

    Wygląd i konsystencja:Bayley Hazen Blue ma kremową, kruchą strukturę z charakterystycznymi żyłkami pleśniowymi.Komponenty i wytwarzanie: Ser produkowany jest z pasteryzowanego mleka krowiego rasy Ayr...

    Opis sera
  • Ser Bella Vita Bella Vita

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Bella Vita produkowany z pasteryzowanego mleka koziego, dojrzewa kilka miesięcy, ale może nawet 12 miesięcy.Smak i zapach:Lekko pikantny smak i orzechowy aromat.Pochodzeni...

    Opis sera
  • Ser Benedictine Benedictine

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Benedictine jest produkowany z mleka koziego, owczego oraz krowiego, dojrzewa w wilgotnych piwnicach przez około 4 miesiące.Smak i zapach:Kremowy, śmietankowy smak....

    Opis sera
  • Bermuda Triangle Bermuda Triangle

    Wygląd i konsystencja: Bermuda Triangle waży około 1 funta. Ma łagodny smak i kremową teksturę. Jest to miękki ser dojrzewający z pasteryzowanego mleka koziego, posiada podwójną skórę, pokrytą ekolog...

    Opis sera
  • Ser Bessie's Blend Bessie's Blend

    Komponenty i wytwarzanie: Ser produkowany jest z mieszaniny mleka koziego i krowiego . Ser w formie kół leżakuje 4 miesiące a następnie jest on zanurzany w jasnobrązowym wosku. Smak i zapach: ...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis