SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Niemcy

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • Adelegger    www.mundoquesos.com/Adelegger Adelegger

    Wygląd i konsystencja: Ser z mleka krowiego poddanego obróbce termicznej.W czasie dojrzewania przemywany białym winem.Dojrzewa 5-6 miesięcy.Ma kremową konsystencję,nieco ostry orzechowy smak i białą n...

    Opis sera
  • ader kase Ader Käse

    Wygląd i konsystencja:Ader Käse to oryginalny ser pleśniowy wytwarzany w tradycyjny sposób. Ader Käse ma łagodny, orzechowy smak i wilgotną teksturę. Dojrzewa 6 miesięcy. Ma czysty, biały kolor z nieb...

    Opis sera
  • Ser Algäuer Bergkäse Algäuer Bergkäse

    Wygląd i konsystencja:Algäuer Bergkäse to ser typu Emmentaler. Ser wytwarza sięz surowego krowiego mleka.Smak i zapach:Łagodny i aromatyczny wraz z okresem starzenia staje sie bardziej intensywny.Poch...

    Opis sera
  • Allgau Emmentaler

    Wygląd i konsystencja:Allgau Emmentaler to najbardziej słynny niemiecki ser twardy. Z wyglądu jest bardzo podobny do szwajcarskiego Ementalera z charakterystycznymi dużymi dziurami.Komponenty i wytwar...

    Opis sera
  • Allgauer Emmentaler

    Wygląd i konsystencja:Allgauer Emmentaler to cudny, kremowy, twardziutki serek z mleka krowiego o miąższu matowożółtym. Może mieć kształt krążka o średnicy ok. 80 cm i wadze ok. 80 kg, jak i również m...

    Opis sera
  • Allgäuer Limburger

    Komponenty i wytwarzanie: Do produkcji sera Allgäuer Limburger wykorzystywane jest mleko krowie od okolicznych gospodarzy. Ser dojrzewa 3 - 4 tygodnie, w ciągu których nabiera brzoskwiniowej skórki. ...

    Opis sera
  • Alprose

    Wygląd i konsystencja: Alprose to półtwardy ser o jasnożółtym miąższu. Ser jest wytwarzany w kształcie spłaszczonego koła. Smak i zapach: Alprose ma kremowo- łagodny smak przypominajacy jogurt. ...

    Opis sera
  • Altenburger Ziegenkäse

    Wygląd i konsystencja: Altenburger Ziegenkäse to ser typu Camembert, Bonn, wytwarzany z kombinacji mleka koziego i krowiego. Ser z nalotem białej pleśni. Ser Altenburger Ziegenkäse oznacza się zapach...

    Opis sera
  • Andechser Rahmkaese

    Wygląd i konsystencja:Andechser Rahmkaese to półmiękki ser wytwarzany z mleka krowiego zawierający 50% tłuszczu, posiadający formę dużego krążka o wadze 2 kg. Zawiera miąższ w barwach od jasnej do bur...

    Opis sera
  • Ser Aristides Aristides

    Wygląd i konsystencja:Ser Aristides ma stałą konsystencję oraz świeży i kwaskowaty smak. Ser ma postać małych kostek w zalewie np. z ziołami.Komponenty i wytwarzanie:Aristides to świeży, solankowy ser...

    Opis sera
  • Avocadoseife

    Wygląd i konsystencja: Twardy ser o perłowej barwie. Wytwarzany w kształcie bloku....

    Opis sera
  • Ser Bajuval Bajuval

    Wygląd i konsystencja:Wytwarzany w 3 kilowym bloku o żółtych teksturach. Wnętrze sera posiada dziurki wielkości ziaren grochu.Smak i zapach:Smak łagodny orzechowy.Podawanie:Ser na przekąski i podawany...

    Opis sera
  • Ser Barlauchrebell Barlauchrebell

    Wygląd i konsystencja:Barlauchrebell po ośmiu miesiącach dojrzewania jest pokrywany najlepszymi ziołami. Jest robiony z niepasteryzowanego krowiego mleka i produkowany w Bawiarii.Smak i zapach:Ostry, ...

    Opis sera
  • Bavarian Bergkase (Bawarii Bergkäse), Allgauer Bergkase,

    Wygląd i konsystencja: Tradycyjny, twardy, niepasteryzowany ser farmerski. Ma okrągły kształt z naturalną skórką, podobną nieco do skórki Emmentala, ale ciemniejszą. Całe koło sera wazy 60 kilo. Dojr...

    Opis sera
  • Ser Bavarian Blue Bavarian Blue

    Wygląd i konsystencja:Bavarian Blue to niebieski ser bawarski - pełnotłusty, miękki, kremowy, okryty delikatną białą skórką, podobną do zewnętrznej otoczki sera Camembert. Skórka jest jadalna. Bavaria...

    Opis sera
  • Ser Becksteiner Becksteiner

    Wygląd i konsystencja: Becksteiner jest odmianą sera limburskiego. Backsteiner oznacza cegły, a ser jest tak zwany ze względu na jego kształt. Smak i zapach: Jest bardzo ostrym serem, wykonywanym...

    Opis sera
  • Ser Bergader Bergader

    Pochodzenie:Bergader to Niemiecki ser pleśniowy wytwarzany w niezmienionej recepturze od 1927 roku, na bazie świeżego mleka bawarskich krów.Wygląd i konsystencja:Ten ser to studium kontrastu: masę ser...

    Opis sera
  • Bergkase

    Wygląd i konsystencja:Bergkase to twardy ser, jest mniejszą formą sera Allgauer Emmentaler. Skórka sera twarda i sucha, a masa ok.30 kg. Ser ma kształt płaskiego cylindra o średnicy 48-80 cm i wysokoś...

    Opis sera
  • Biarom

    Wygląd i konsystencja:Biarom to półmiękki ser o jasnożółtym miąższu.Komponenty i wytwarzanie:Ser jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego.Smak i zapach:Biarom ma łagodny smak do silnie aromaty...

    Opis sera
  • Ser Blue Bayou Blue Bayou

    Wygląd i konsytencja:Blue Bayou tomiękki ser wytwarzany w Górnej Bawarii w Niemczech z pasteryzowanego mleka krowiego, zawierajacy 60% tłuszczu. Ser półokrągły z jadalną, pokrytą białą pleśnią skórką ...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis