SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Tag: Anglia

Szukasz interesujących tagów? Sprawdź indeks.

  • aberdeen crowdie Aberdeen Crowdie

    Wygląd i konsystencja:Aberdeen Crowdie to ser niedojrzewający, podobny do twarożku wiejskiego.Komponenty i wytwarzanie:Produkowany w Anglii i Szkocji. Jest jedynym serem o minimalnej obróbce cieplnej ...

    Opis sera
  • Aged Cashew Nut

    Wygląd i konsystencja:Ser Cashew jest złoty lub w jasnym kolorze. Jest to ser, który dojrzewa trzy miesiące. Jest zrobiony z organicznych orzechów nerkowca. Jest zwarty, ale i kremowy, twardszy, ale d...

    Opis sera
  • Applewood

    Wygląd i konsystencja:Applewood lub Applewood Smoked Cheddar, to okrągły biały Cheddar. Jest on wędzony nad drzewem z jabłoni i obsypywany ręcznie posypką z papryki. Podobnie wędzony Cheddar jest prod...

    Opis sera
  • Barkham Blue

    Wygląd i konsystencja:Ma bardzo charakterystyczny wygląd. Waży 1,2 kg ,kształt elipsy okrągły, jest ujęty w atrakcyjne formy naturalne - dojrzałe rustykalne skórki. Dojrzewa od 8 do 10 tygodni. Ciemn...

    Opis sera
  • Basing

    Wygląd i konsystencja:Ser jest lekko prasowany, wilgotny i dość kruchy. Zawartość tłuszczu - 45%.Komponenty i wytwarzanie:Nowoczesny, wiejski, niepasteryzowany, ekologiczny ser wytwarzany z mleka kozi...

    Opis sera
  • Ser Bath Cheese Bath Cheese

    Wygląd i konsystencja:Współczesny, wiejski, niepasteryzowany miękki ser biały. Ma kształt kwadratu o gładkiej skórce pokrytej nalotem białej pleśni. Kiedy ser dojrzeje miękka, pokryta jasnym nalotem p...

    Opis sera
  • Beenleigh Blue

    Wygląd i konsystencja:Beenleigh Blue posiada wilgotną i kruchą strukturę z niebiesko zieloną pleśnią przebiegającą przez miąższ koloru kości słoniowej.Komponenty i wytwarzanie:Angielski ser Beenleigh...

    Opis sera
  • Belstone

    Wygląd i konsystencja: Belstone to półtwardy, wegetariański ser o kremowej konsystencji. Posiada naturalną szarą skórkę.Wytwarzany w 2 kg kołach. Podobny do sera Devon Oke.Zawartość tłuszczu:48 %. ...

    Opis sera
  • Berkswell

    Wygląd i konsystencja:Berkswell to twardy angielski ser z mleka owczego. Ma spłaszczony okrągły kształt. Głęboki rdzawy czerwony naturalny kolor skóry. Ser dojrzewa do ośmiu miesięcy i waży 3-4 kg, ma...

    Opis sera
  • Blue Stilton

    Wygląd i konsystencja:Blue Stilton to ser o chronionej nazwie i sposobie produkcji. Zaliczany jest do serów twardych. Nie jest tak sławny jak francuski Roquefort i nie ma kremowej konsystencji, jak Go...

    Opis sera
  • Bosworth

    Wygląd i konsystencja:Współczesny, farmerski, niepasteryzowany, wegetariański, miękki biały ser. Ma okrągły kształt o bardzo cienkiej, aksamitnej, pokrytej warstwą popiołu i penicyliny skórką. Ser zas...

    Opis sera
  • Bowland

    Wygląd i konsystencja: Nazwa sera pochodzi od lasu Bowland, który znajduje się na południowy wschód od Lancaster w Anglii. Ser Bowland stworzył pierwotnie David Williams. Wytwarzany z krowiego mleka i...

    Opis sera
  • Boyton

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Boyton jest produkowany z pasteryzowanego mleka owczego i wegetariańskiej podpuszczki.Jest to tradycyjny wiejski ser, który dojrzewa od 4 do 8 tygodni. Cały ser waży ok. 3...

    Opis sera
  • Button (Innes)

    Wygląd i konsystencja:Jarski, świeży ser, ponadto miękki, o konsystencji musu i nieco kruchy. Ser jest pokryty popiołem, różowymi ziarnkami pieprzu, siekanymi orzechami lub ziołami.Komponenty i wytwar...

    Opis sera
  • Buxton Blue

    Wygląd i konsystencja: Zwykle ma kształt walca. Komponenty i wytwarzanie: Nowoczesny, kremowy, jarski, pleśniowy ser wytwarzany z mleka krowiego. Produkowany w regionie Derbyshire. Ser dojrzewa ...

    Opis sera
  • Ser Byland Blue Byland Blue

    Wygląd i konsystencja:Ser Byland Blue jest tradycyjnym angielskim serem pleśniowym. Wytwarzany z Yorkshire krów mlecznych przez Sherpherds Thirsk. Ser ma słodki, lekko kwaskowaty i orzechowy smak. Pro...

    Opis sera
  • Capricorn Goat

    Wygląd i konsystencja:Ser w kształcie walca lub sześcianu o czysto białej skórce. Lekko kredowy, jak młody Camembert przed dojrzewaniem, staje się miękki przy krawędziach. Świeża, kremowa faktura wzbo...

    Opis sera
  • Ser Cerney Cerney

    Wygląd i konsystencja:Ser w kształcie piramidy przykurzony dębowym popiołem i solą. Jest bardzo podobny do fromage frais.Komponenty i wytwarzanie:Oprócz oryginału, który jest posypany cienką warstwą p...

    Opis sera
  • Chabis

    Wygląd i konsystencja:Ser Chabis jest produkowany z niepasteryzowanego mleka koziego przy użyciu podpuszczki. Ser ten ma gładką, miękką strukturę. Jego skórka jest gruba, koloru białego. Jest w kształ...

    Opis sera
  • Chatel

    Wygląd i konsystencja:Ser Chatel to ser miękki, dojrzały typu Brie. Produkowany jest z pasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem Kornwalijskiej śmietanki za pomocą podpuszczki wegetariańskiej. Ma kre...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis