SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Ser Antek

  • Ser Antek Ser Antek
  • Ser Antek Ser Antek
Wygląd i konsystencja:
Skórka w powłoce z tworzywa, cienka. Miąższ elastyczny, żółty.

Komponenty i wytwarzanie:

Antek to ser probiotyczny. Żywe komórki probiotyczne znajdują się w Antku w potwierdzonej i oznaczonej przez duńskie laboratorium jakości. Mają one bardzo korzystny wpływ na organizm. Mleko wykorzystywane do produkcji Antka szczepia się kilkoma szczepami bakterii kwaszących oraz probiotycznych. Probiotyki są to żywe organizmy stanowiące suplement diety, które po spożyciu wywierają korzystny wpływ na organizm człowieka, poprzez poprawę równowagi mikroflory w systemie trawiennym człowieka.

Smak i zapach:

Ser charakteryzuje się łagodnym, lekko słodkim, orzechowym smakiem oraz dużymi dziurami widocznymi w przekroju sera.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis