SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Yerba Santa Shepherd’s Cheese

  • Ser Yerba Santa Shepherd’s Cheese Ser Yerba Santa Shepherd’s Cheese
Pochodzenie:
Yerba Santa Shepherd’s Cheese jest wytwarzany w Stanie Kalifornia, na farmie w pobliżu Clear Lake. Jest regularnym zwycięzcą w kategorii serów twardych na dorocznym spotkaniu Amerykańskiego Towarzystwa Cheese.

Wygląd i konsystencja:
Amerykański twardy ser z niepasteryzowanego koziego mleka. Posiada twarde, kruche i suche wnętrze z małymi dziurkami, pokryty naturalną skórką w beżowym lub lekko żółtym kolorze. Dojrzewa od 1 do 3 miesięcy. Zawartość tłuszczu: 45%-50%.

Podawanie:
Doskonały do deski serów. Polecane wino - czerwone Rioja.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis