SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Yerba Santa Shepherd's Cheese

Wygląd i konsystencja:
Yerba Santa Shepherd's to twardy ser z niepasteryzowanego mleka kóz, nowoczesny, ręcznie wykonany o naturalnej skórce, grubej, twardej, nieco tłustej. Yerba Santa jest bardzo twardym serem, suchym i łuszczący się z małymi otworami. Intensywność i różnorodność jego smaku jest wspaniała: smak miętowej świeżości na podniebieniu łaskocze, a następnie staje się silniejszy i aromatyczny. Czuć karmel masło, zioła i migdały. Dojrzewa od 1 do 3 miesięcy. Zawartośc tłuszczu w serze waha się od 45% do 50%. Regularny zwycięzca w kategorii twardego sera na dorocznym spotkaniu Amerykańskiego Towarzystwa sera. Yerba Santa jest produkowany przez Chrisa i Jan Twohy na farmie w pobliżu Clear Lake. Mleko używane do wyrobu tego sera jest wysokiejjakości, producenci nie używają pestycydów i sztucznych dodatków do żywności dla zwierząt i stabilizatorów.

Podawanie
:
Do deski serów i gotowania, smakuje najlepiej z czerwonym winem Rioja.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis